Cinci autobuze noi pentru transportul târgujienilor

Municipalitatea a prezentat ieri unul din cele cinci autobuze achiziţionate de primăria Târgu Jiu pentru transportul în comun. Cele cinci autobuze nou-nouţe vor fi puse în circulaţie în maxim trei zile şi vor circula 20 din 24 de ore, pe toate traseele. Primarul Florin Cârciumaru a precizat că cele cinci autobuze au costat primăria în jur de 4,5 milioane lei şi că mai are de achitat către Transloc doar 400.000 lei. Autobuzele sunt dintre cele mai dotate, dispun de aer condiţionat, sisteme de încălzire, rampă şi buton special de alarmare a şoferului în cazul persoanelor cu dizabilităţi.

Primăria Municipiului Târgu Jiu a achiziţionat cinci autobuze nou-nouţe pentru transportul călătorilor. Astfel, parcul auto al Transloc s-a îmbogăţit cu alte cinci mijloace de transport după ce şi în urmă cu câţiva ani primăria a mai cumpărat încă cinci autobuze. Florin Cârciumaru, primarul din Târgu Jiu, are planuri mari şi pentru 2016 în ceea ce priveşte transportul în comun. ”După mult timp am reuşit să achiziţionăm încă cinci autobuze noi, cu ani în urmă am achiziţionat alte cinci autobuze şi ne propunem ca pentru 2016 să facem de pe acum demersurile pentru a achiziţiona încă cinci autobuze sau trei autobuze şi două microbuze, asta după o analiză destul de amănunţită făcută de Transloc SA pentru că între timp, la nivel de municipiu, au mai apărut cartiere noi, au mai apărut trasee noi şi efectiv sunt trasee pe care le putem rezolva cu mijloace de transport de capacitate mai mică”, a spus primarul Cârciumaru.

Directorul Transloc SA, Vasile Căilean, a prezentat dotările cu care sunt înzestrate cele cinci mijloace de transport. ”Aceste cinci autobuze sunt echipate cu motoare Euro 6, aer condiţionat, sisteme de încălzire pe perioada rece, cutie de viteză automată, platforma este total joasă astfel încât să permită şi persoanelor cu dizabilităţi accesul. Sunt produse în România, în judeţul Ilfov, iar service-ul lor îl vom face noi la Târgu Jiu, am fost echipaţi şi cu aparatele necesare pentru a depista anumite defecţiuni, iar o parte din personalul nostru tehnic a fost instruit de către producător în sensul de a folosi aceste aparate. Au 28 de locuri pe scaune pentru călători, capacitatea lor maximă este de 110 călători”, a spus Vasile Căilean, directorul Transloc SA.

Autorităţile locale au vrut să prezinte mijlocul de transport în comun într-un mod inedit invitând ziariştii la o plimbare pe cel mai aglomerat traseu, 9 Mai-Artego, însă nu mică le-a fost mirarea autorităţilor când au constatat că uşa din spate nu se închidea şi şoferul era depăşit de situaţie. După câteva minute bune, defecţiunea s-a remediat de la sine, însă primarul Cârciumaru nu a putut depăşi momentul părăsind autobuzul înainte de terminarea traseului.

Un autobuz costă în jur de 900.000 lei, per total primăria Târgu Jiu trebuie să plătească aproximativ 4,5 milioane, din care mai are de virat către Transloc în jur de 400.000 lei.

carciumaru_si_cailean

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: