Unităţile şcolare din Glogova, alimentate cu lemne pentru iarnă

Preşcolarii şi elevii din comuna Glogova nu vor îngheţa de frig în sezonul rece, dau asigurări autorităţile locale. Şcolile şi grădiniţele de pe raza comunei au fost alimentate cu lemne astfel încât atunci când va veni frigul clasele să fie încălzite. Mai mult decât atât, autorităţile locale au dispus o serie de modernizări şi reparaţii la nivelul unităţilor de învăţământ de pe raza comunei.

La nivelul comunei Glogova funcţionează trei şcoli şi trei grădiniţe. Autorităţile locale spun că toate clădirile au fost puse la punct astfel încât anul şcolar să înceapă în cele mai bune condiţii. Pe perioada vacanţei au fost efectuate reparaţii, iar investiţiile vor continua şi pe parcursul anului şcolar, spune primarul Gheorghe Apredi. "Am asigurat combustibilul solid, lemn de foc, pentru unităţile şcolare de pe raza comunei. L-am achiziționat de la o firmă înainte de începerea anului şcolar şi l-am introdus în magazii cu oamenii de la 416. O şcoală de la Oltanu şi cea de centru de la Glogova sunt pe centrală, iar cealaltă de la Glogova e pe sobe. Cantitatea contractată este suficientă pentru toată perioadă rece. Am făcut şi dezinsecţia, deratizarea unităţilor şcolare. Acum lucrăm la împrejmuirea şcolilor, vom înlocui gardul la şcoala centrală", a declarat primarul comunei Glogova, Gheorghe Alpredi.  

Circa 40.000 lei a alocat administraţia locală pentru lucrările de reparaţii şi modernizări la unităţile şcolare din localitate. Din aceștia, circa 25.000 de lei au fost alocaţi pentru înlocuirea gardului împrejmuitor la Școala Gimnazială "prof. Nicolae Caranda".     

În Glogova sunt circa 250 de copii care studiază la unitățile școlare din comună.

sc_glogova_1

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: