Proprietarii din Preajba, obligaţi să-şi dărâme gardurile

Cei doi proprietari din cartierul Preajba care şi-au extins curţile pe terenul primăriei, dincolo chiar de stâlpii de iluminat public, vor fi obligaţi să dărâme gardurile. Potrivit viceprimarului Aurel Popescu, cei doi proprietari au ignorat complet legea şi şi-au îngrădit curţile fără a deţine contract de superficie pe suprafeţele respective şi nici autorizaţie de construire. Poliţia Locală Târgu Jiu a emis deja citaţii pe numele celor doi târgujieni.

Cei doi proprietari din cartierul Preajba care şi-au asigurat iluminatul în curte după ce au împrejmuit stâlpii stradali vor fi nevoiţi să dărâme gardurile construite ilegal, spun autorităţile locale. Oamenii au solicitat concesionarea terenurilor din faţa casei dar, fără să mai aştepte eliberarea actelor, au ridicat gard, uitând să scoată stâlpii de iluminat din propriile curţi. ”În situaţia de faţă ne aflăm din cauza unor cetăţeni care nu au înţeles că întotdeauna înainte de a începe orice lucrare trebuie să existe un contract de concesionare, de superficie în cazul de faţă, şi o autorizaţie de construire. Aceştia nu au nici contract de superficie, nu au nici autorizaţie de construire, deci construcţiile s-au făcut ilegal. Deja Poliţia Locală a fost la faţa locului, i-a solicitat prin citaţii pe cei doi care au construit aceste garduri să se prezinte pentru a purta discuţii şi a intra în legalitate. Acum trebuie să demoleze gardurile şi să aducă la starea iniţială terenul, pentru că nu au nici un contract de superficie, nu au nici autorizaţie”, a spus Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu Jiu.

Au avut lumină pe banii primăriei

Întrebat de când se confruntă cu această situaţie, viceprimarul Aurel Popescu a spus că Poliţia Locală va investiga şi acest aspect şi va aplica şi o amendă celor doi proprietari care au beneficiat de lumină în curte pe banii municipalităţii. ”Este un gest pe care l-au făcut cei doi proprietari, un gest necugetat, un gest care nici pe departe nu trebuia făcut, pentru că nu este corect să împrejmuieşti o zonă care nu îţi aparţine, e vorba de domeniul public. Au înaintat într-adevăr solicitări pentru concesionarea terenurilor pentru a se alinia cu gardurile la linia de proprietate a trotuarului, dar de la acest lucru până la a construi gardul mai erau o grămadă de alte obligaţii pe care trebuiau să le îndeplinească, odată montarea stâlpilor de iluminat la limita de proprietate, mutarea indicatorului de circulaţie, încheierea contractului de superficie şi apoi obţinerea autorizaţiei de construire”, a spus Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu Jiu.

Pe surse au apărut informaţii că unul din cei doi proprietari ar fi chiar angajatul primăriei Municipiului Târgu Jiu şi că din această cauză ”fapta” nu a fost descoperită la timp de autorităţi.

case_preajba

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: