Văgiuleşti: Autorităţile cer banii pentru drumurile afectate de alunecări

Autorităţile locale din Văgiuleşti spun că nu au primit până acum niciun sprijin de la Guvern pentru repararea celor două drumuri afectate de alunecări de teren în satele Valea Motrului şi Murgileşti la începutul acestui an. Cei de la primărie sperau ca lucrările să fie efectuate în perioada verii, astfel încât alunecările de teren să nu avanseze odată cu răcirea vremii. În aceste condiţii, autorităţile spun că zeci de familii riscă să rămână izolate în cazul în care vor cădea ploi abundente, asta pentru că în ambele cazuri nu prea sunt alte variante de legătură cu restul comunei.

Două alunecări de teren s-au produs în luna februarie de-a lungul drumurilor care asigură accesul în două sate apartenente comunei Văgiuleşti. Autorităţile locale au cerut la acea vreme sprijin de la Guvern pentru consolidarea porţiunilor de drum afectate, însă până acum nu a fost alocat niciun leu în acest sens. Primarul Constantin Pîrjol atrage atenţia autorităţilor de la nivel judeţean şi central că în situaţia în care aceste drumuri nu vor fi consolidate, circa 30 de familii din Murgileşti şi Valea Motrului ar putea rămâne izolate. "Avem această problemă cu privire la alunecările de teren ce au avut loc la începutul anului şi care, pe perioada verii, dacă a fost lipsă de precipitaţii, n-au mai evoluat, însă era momentul cel mai potrivit pentru a se efectua lucrările necesare. Avem studiul de fezabilitate făcut, dar n-au fost fonduri alocate şi absolut necesară era intervenţia pe perioada verii. În momentul în care o să înceapă precipitaţiile nu o să se mai poată lucra, nu o să se mai poată interveni şi există riscul avansării alunecărilor de teren spre gospodărirea de apă în punctul Murgileşti, iar în zona Valea Motrului există riscul de a bloca drumul de acces care duce spre 20-22 de gospodării. Dacă noi nu dispunem de resurse financiare sub nicio formă, nu am putut să intervenim. Am făcut cu cei de la 416 nişte rigole mai mari să putem elibera apa care era prin gropile create acolo. E foarte riscant. Pentru că de obicei după ce apar precipitaţiile sau pe timp de iarnă zăpezile este riscul mare să se accentueze", a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiuleşti.

Conform autorităţilor locale, specialiştii care au întocmit studiul de fezabilitate au stabilit că lucrările de consolidare a celor două drumuri se ridică la circa 900.000 lei.

ctin_pirjol_primar_vagiulesti_sept

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: