Elevii de gimnaziu din Crasna, coautorii unor cărţi de poezie şi proză

Mai mulţi elevi de la Şcoala Gimnazială Radoşi din comuna Crasna vor scoate în curând pe piaţă o nouă carte. Elevii de gimnaziu, îndrumaţi de profesorul Claudia Daia, au scris poezii şi proză literară, creaţii ce se vor regăsi în cartea "Mugurii Radoşului", care a fost deja transmisă spre editare.

Profesorul de limba şi literatura română Claudia Daia de la Școala Gimnazială Radoși a publicat în 2015 o carte denumită "Florile gândului", care a cuprins poezie și proză literară aparţinând elevilor îndrumaţi de domnia sa. Urmează ca în cel mai scurt timp să vadă lumina tiparului cea de-a doua carte de creaţie literară, ce se va numi "Mugurii Radoșului", la care au participat, din nou, elevii de gimnaziu din satul Radoși.
Printre elevii talentaţi cu care profesorul Claudia Daia se mândrește se numără: Ștefania Zgripcea, Sorina Smărăndoiu, Eduard Halanga, Daniela Nica, Magdalena Popescu, Belmondo Fortofoi și alții. "Va fi o carte exact ca și prima, la care au participat și elevii mei cu creațiile lor. Chiar astăzi am vorbit la editură și mi s-a spus că în maximum două săptămâni o să fie gata. Copiii, în funcție de bagajul de informații pe care îl au, au realizat la rândul lor atât poezii, cât și proză literară. De regulă lucrez cu un grup de 12-15 copii talentaţi", a declarat profesorul Claudia Daia.
De altfel, elevii de gimnaziu din satul Radoși, în cadrul programului "Școala Altfel", care s-a derulat în perioada 18-22 aprilie, s-au bucurat de activităţi extracurriculare diverse. Profesorul Claudia Diana a organizat un cenaclu literar, avându-l ca invitat de onoare pe Liviu Dănescu, renumit om de cultură şi păstrător de tradiţie gorjeană. Cenaclul literar a fost condimentat cu interpretarea unor piese de teatru, recitări de poezie şi creaţii literare în proză. "Micii artişti, viitorii actori" au fost elevii claselor V-VIII.

Vizualizări: 2,877

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: