Vezi câştigătorii concursului ”Cu viața-mi apăr viața”

Zeci de elevi de gimnaziu și liceu au participat marți la etapa județeană a concursului național ”Cu viața-mi apăr viaţa”. Concursul a fost coordonat de profesorii implicați, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cei mici trebuind să-şi dovedească priceperea în situaţii de urgenţă, cu atât mai mult cu cât mulți dintre ei își doresc să ajungă pompieri.

Concursul naţional ”Cu viaţa-mi apăr viaţa” a reuşit să mobilizeze în acest an 23 de echipaje de gimnaziu şi zece echipaje de liceeni. Copiii au avut de trecut probe dintre cele mai dificile, de la transportul unei victime pe targă şi până la traversarea unui raion contaminat cu masca pe figură. ”Am avut 23 de echipaje înscrise în concurs, iar la ciclul liceal zece echipaje. Noi sperăm să fie pompierii de mâine, dacă nu, măcar să ştie ce să facă în situații de urgență, cum să acorde primul ajutor atât semenilor, cât și familiei. Participarea a fost extrem de numeroasă, ceea ce demonstrează interesul elevilor pentru această meserie”, a spus reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că astfel de concursuri sunt extrem de importante în educaţia unui copil, care învață astfel să reacționeze în situaţii de urgență, să se salveze și să-i salveze și pe ceilalți. ”Este bine să-i învăţăm pe tinerii noștri să-și apere viața și, de ce nu, în situații critice să poată să-i ajute şi pe alții, pentru că până la urmă viață este cea mai importantă”, a spus Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj. La gimnaziu, câștigător a fost desemnat echipajul de la Școala Gimnazială Țicleni, iar la liceu cei mai buni viitori pompieri au fost membrii echipajului Colegiului Național ”George Coșbuc” din Motru.
Un concurs asemănător, ”Prietenii mei, pompierii”, va fi organizat joi la Baia de Fier, pe stadionul din localitate, unde elevii vor avea de înfruntat probe de foc.

Galerie foto


Vizualizări: 419

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: