Două licee ar putea fi comasate la Târgu Jiu

Două licee din Târgu Jiu ar putea fi comasate. Este soluţia la care se gândesc şefii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, după ce au văzut rezultatele înregistrate de elevi la examenul de Bacalaureat. Este vorba despre colegiile „Ion Mincu” și „Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu, care sunt despărţite doar de un gard.

Faptul că doar patru copii au promovat examenul de Bacalaureat de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, în timp ce vecinii au avut promovabilitate de aproape 50%, l-a determinat pe Ion Ișfan, inspectorul general al ISJ Gorj, să se gândească la această soluție: “Poate reușim să desfacem gardul dintre Liceul nr. 4 și Liceul nr.1 și să facem o unitate puternică de învățământ în acea incintă. Copiii ar beneficia de condiţii bune. E un paradox. La liceul nr.1, dacă ne uităm pe promovabilitate, o să vedem că, din 114 candidaţi, au fost prezenţi 102 și au promovat 47. Un procentaj de 46,08% de promovabilitate. Este al doilea liceu cu profil tehnic din Târgu Jiu, ca promovabilitate, după Liceul Economic. Și, în partea cealaltă, dacă ne uităm la «Ion Mincu», la vecini, avem 44 de candidați, s-au prezentat 40 și au promovat 4. Adică promovabilitatea este de 10%”.

„E ca în filme!”

Ișfan a mers mai departe cu motivarea sa. Susține că nu e normal ca elevi cu rezultate să nu aibă spaţii suficiente la dispoziţie, iar colegii lor, cu rezultate dezastruoase, să beneficieze de lux. „E ca în filme! Cei cu rezultate slabe la învăţătură beneficiază de spații foarte mari, au cantină, internat, sală de sport, iar vecinii într-o cochetă bază materială, 12 săli de clasă, au printre cele mai bune rezultate de la liceele tehnologice din județ. O să discutăm cu primarul orașului Târgu Jiu. Cu preşedintele Consiliului Județean am discutat deja. Vom căuta o cale să rezolvăm problema în interesul copiilor din cele două unități”, sunt asigurările venite din partea lui Ișfan.

În aceste condiţii, directorii şcolilor vizate se pot gândi la demisii. Ișfan le transmite celor care conduc licee care au avut note slabe să-i lase pe alții în locul lor. „Nu poți să rămâi director de liceu dacă rezultatele la bacalaureat sunt zero sau tind către zero. Părerea mea e că, din bun simț, trebuie să faci pasul în spate și să lași alt coleg să ducă mai departe destinele unităţii de învăţământ. Nu poți să mergi pe același slogan, că «i-am primit la liceu cu 1.20 și n-avem ce să facem cu acești copii»”, a fost mesajul lui Ion Ișfan.

Vizualizări: 10,852

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: