Elevii din Arcani încep anul şcolar în căminul cultural

Aproximativ 85% din unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Gorj îşi vor deschide astăzi porţile pentru a-şi primi elevii. Deşi majoritatea şcolilor au reuşit să-şi finalizeze lucrările de renovare şi igienizare, ca urmare a prelungirii vacanţei cu o săptămână, totuşi există şi unităţi cărora le-ar mai trebui încă două- trei luni pentru a putea fi pregătite să-i aştepte pe elevi în condiţii civilizate. Într-o astfel de situaţie se află şi şcoala din Arcani, unde lucrările vor putea fi finalizate cel mai devreme în luna noiembrie.

Elevii din Arcani vor începe noul an şcolar în căminul cultural al comunei pentru că lucrările de renovare nu au putut fi finalizate. Este vorba de 48 de copii de la grădiniţă, grupa pregătitoare şi clasele I-IV. Dacă în urmă cu trei săptămâni muncitorii lipseau de la punctul de lucru, vineri aceştia încercau să recupereze timpul pierdut. “Faţă de acum trei săptămâni, când nici un muncitor nu se afla lucru, vineri lucrările de renovare a şcolii erau în toi. Sunt bucuroasă că se lucrează şi sper ca măcar din luna noiembrie elevii să poată intra în această şcoală. În stadiul actual al lucrărilor nu se putea sub nici o formă ca elevii să înveţe aici începând cu data de 17 septembrie. În prezent, se lucrează la acoperişul şubred şi acesta ar fi reprezentat un adevărat pericol pentru copii”, a declarat Mădălina Ciolocoi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

La rândul său, inspectorul şcolar general al ISJ Gorj a menţionat că începerea anului şcolar în căminul cultural era singura variantă pentru ca elevii să-şi desfăşoare cursurile în siguranţă. “Iniţial, au existat două variante pentru elevii de la Arcani, fie să fie mutaţi la Şcoala Generală din Câmpofeni, fie să înceapă anul şcolar la căminul cultural. Această ultimă variantă este cea mai bună întrucât aici au fost amenajate trei săli de clase”, a declarat Ion Işfan.  

 

APRECIERE

În urma ultimei acţiuni de verificare a unităţilor de învăţământ s-a ajuns la concluzia că există şi şcoli care întrec orice fel de închipuire, în sensul bun al cuvântului. “La Leleşti va fi dat în folosinţă un nou corp de şcoală. Aici elevii stau mai bine ca la ei acasă. Există spaţiu suficient şi condiţii moderne pentru cei aproximativ 100 de copii de la grupa pregătitoare şi clasele I-IV”, a declarat Mădălina Ciolocoi.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: