Elevii din Baia de Fier au plantat brăduţi în prag de Crăciun

Deşi în această perioadă se practică tăierea brazilor, un grup de copii a vrut să tragă un semnal de alarmă plantând brăduţi. Este vorba de aproximativ 50 de elevi din comuna Baia de Fier, care au participat la campania "Un copil, un brăduţ".

Proiectul este iniţiat Direcţia Silvică în colaborare cu Ocolul Silvic Polovragi şi Liceul Tehnologic Baia de Fier şi îşi propune responsabilizarea elevilor faţă de mediul înconjurător.

În cadrul campaniei, elevii din clasele a V-a şi a VIII-a au plantat în ghivece 50 de puieţi de brad şi au fost informaţi de angajaţii Ocolului Silvic despre importanţa pădurilor.

Brăduţii şi ghivecele au fost puși la dispoziţia elevilor de către Direcţia Silvică. "Fiecare copil va lua acasă ghiveciul cu brăduţul plantat şi va avea grijă de el până când va fi organizată "Săptămâna altfel", atunci când vor merge în pădure să planteze brăduţii. Puieţii sunt din pepiniera Ocolului Silvic Polovragi. Acţiunea desfăşurată la Baia de Fier face parte dintr-un program naţional. Am făcut educaţie forestieră prin implicarea elevilor în acţiunea de plantare", a precizat Oana Păunescu, coordonatorul proiectului.

Galerie foto



Vizualizări: 3,813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: