Elevii din învăţământul primar trec prin evaluările naţionale

Mai multe şcoli din mediul urban şi rural de pe raza judeţului Gorj au fost alese de Ministerul Educaţiei pentru susţinerea evaluărilor naţionale la clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a. În acest an evaluările se vor desfăşura în intervalul 9-23 mai. Testele ce vor fi administrate elevilor vor fi elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE).

În acest an şcolar la mai multe unităţi de învăţământ din judeţ va fi implementat un program pilot ce va fi adresat elevilor din clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a. Cei mici vor fi supuşi unor evaluări pentru observarea competenţelor acumulate. Evaluarea naţională în clasa a II-a va fi susţinută de elevii din Şcoala Generală Padeş şi Şcoala Generală „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, evaluarea din clasa a IV-a se va aplica la Grupul Şcolar Industrial Baia de Fier, Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu, Şcoala Generală Nr. 1 Polovragi. De asemenea se vor pilota instrumentele de evaluare şi la clasa a VI-a pentru elevii de la Şcoala Generală Câlnic şi Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu. Potrivit precizărilor la clasa a II-a, evaluările conţin două secţiuni. Una vizează competențele de receptare-producere a mesajelor, în vreme ce a doua abordează competențe de matematică. Evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a va include  discipline precum limba română şi matematică. De asemenea testarea elevilor la finalul clasei a VI-a are ca scop optimizarea învăţării. Testele conţin două secţiuni, una de limbă şi comunicare şi una de matematică şi ştiinţe.

SCOP

Conform precizărilor Ministerului Educaţiei rezultatele evaluării fiecărui test contribuie la realizarea unui scor mediu naţional al performanţelor elevilor pe competenţele fundamentale şi sunt utilizate de CNEE pentru realizarea unor studii şi cercetări de diagnoză a sistemului de învăţământ.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: