Elevii din Turceni, pregătiţi să muncească la fabrica de ghips-carton

Grupul Şcolar Industrial Turceni va avea începând cu noul an şcolar noi specializări menite să le aducă elevilor care învaţă aici un loc de muncă sigur chiar la ei în oraş. Specializările vor fi în concordanţă cu nevoile noii fabrici de gips carton aflată în construcţie. Discuţiile pe această temă vor avea loc marţi între primarul localităţii şi doi directori ai grupului Lafarge.

Elevii Grupului Industrial Turceni vor avea începând cu noul an şcolar noi specializări în unitatea de învăţământ, specializări propuse de conducerea grupului Lafarge care doreşte ca noua fabrică de gips carton să aibă personal calificat. „Marţi avem o întâlnire cu directorul de fabrică şi cu directoarea de la Resurse Umane pentru a ne comunica nevoia de forţă de muncă pe specializări. Noi am fost cei care am venit cu această idee pentru a şti cum să ne facem planul de şcolarizare la grupul nostru şcolar”, a declarat Ion Iordache, primarul din Turceni.

Noul plan de şcolarizare va cuprinde discipline din care elevii vor învăţa meserii necesare pentru a putea munci în fabrica de gips, meserii comunicate de conducerea fabricii. „Este normal ca şcoala noastră să pregătească elevii în aşa fel încât aceştia să îşi găsească de muncă la agenţii economici de aici din Turceni. În funcţie de ce vom discuta marţi vom vedea ce specializări cer ei şi vom gândi următorul plan de şcolarizare”, a precizat Ion Iordache.

Într-un an se dă drumul la producţie

Între timp, fabrica de gips carton ce aparţine grupului Lafarge este în acest moment în execuţie. Potrivit primarului, firma care execută lucrările este în termen, prima etapă de execuţie fiind gata în luna aprilie. „Lucrările sunt în grafic, se lucrează în continuare, au terminat drumul de acces şi din ce ştiu în aprilie se încheie prima etapă de execuţie. Mai mult ca sigur într-un an se dă drumul la producţie şi noi trebuie să avem oameni pregătiţi în acest sens”, a declarat primarul din Turceni. Investiţia de la Turceni se ridică la peste 80 de milioane de euro şi se estimează circa 500 de locuri de muncă.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: