Elevii gorjeni au parte de o altfel de școală, fără carte

Pentru prima dată, elevii gorjeni vor avea o săptămână de ”Școală altfel” înainte de vacanța de primăvară din acest an școlar. Elevii de toate vârstele vor scăpa o săptămână de carte și se vor apuca de activități creative sau excursii organizate în parteneriat cu instituțiile de cultură din județ, cu diferite ONG-uri sau cu Cercetașii României. În intervalul 2-6 aprilie se va pune la încercare creativitatea elevilor și profesorilor de la nivelul fiecărei unități de învățământ de la nivelul județului Gorj.

O săptămână fără carte, dar plină cu activități sportive, de educație rutieră, competiții sportive, proiecte comunitare sau activități de educație ecologică. De asta vor avea parte elevii gorjeni în săptămâna 2-6 aprilie, când se va implementa în toate instituțiile de învățământ de la nivelul județului Gorj ”Școala altfel”, prevăzută conform Legii Educației Naționale. ”Ministrul Educației, Daniel Funeriu, ne-a transmis la întâlnirea de la Călimănești să fim atenți la Școala altfel. Tot în această perioadă se vor desfășura și olimpiadele naționale”, spune Justin Paralescu, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Până la ora actuală IȘJ Gorj a încheiat parteneriate cu Organizația Cercetații României, filiala Târgu Jiu, care vor derula activități  împreună cu elevii din clasele I-XII timp de patru sau șase ore în decursul acestei săptămâni. ”Vor fi activități complexe, ce îi vor implica pe toți elevii și prin intermediul cărora le vor fi dezvoltate atitudinile pro-sociale, ecologice, încrederea sau respectul pentru valori. Este o inițiativă foarte bună, ce pune elevul în situația de a valoriza propriile calități. Noi vom colabora pe parcursul acestei săptămâni cu Cercetașii României și vom extinde colaborarea și după finalizarea acestei săptămâni. Activitățile se vor baza pe educație ecologică sau orientare profesională”, spune Ion Elena, inspector școlar. Cei care vor chiuli de la activitățile sportive, educație rutieră sau de la competițiile organizate la nivelul școlii vor fi trecuți absenți în catalog.

MONITORIZARE

Activitățile din cadrul acestei săptămâni vor fi atent monitorizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar. Directorii unităților de învățământ vor prezenta rapoarte de monitorizare, urmând ca la finalizarea anului școlar inspectoratul să includă în raportul privind starea învățământului un capitol referitor la relevanța activităților derulate în cadrul programului ”Școala altfel”.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: