Elevii gorjeni nu mai primesc fructe la şcoală

Elevii gorjeni nu mai primesc mere până la sfârşitul anului şcolar 2010-2011. Programul “Fructe în şcoli” s-a încheiat luna trecută, iar acum copiii beneficiază doar de lapte şi corn. La nivelul judeţului Gorj, din cele 70 de primării, doar cinci administraţii locale au accesat acest program.

Este vorba despre municipiul Târgu Jiu şi comunele Ţânţăreni, Dănciuleşti, Stoina şi Căpreni. “La nivelul judeţului Gorj s-a încheiat Programul “Fructe în şcoli” din luna aprilie iar în această perioadă îi aşteptăm pe primari să depună facturile de achiziţie şi alte documente pentru a putea face decontările. În maxim trei luni vor primi banii de la APIA”, a declarat Mirela Şerbu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj. Valoarea unui măr a fost de 0,3 lei, iar programul s-a derulat pentru elevii din clasele I-VIII pe o perioadă de maxim 100 de zile. În Târgu Jiu, aproximativ 8.000 de copii au primit fructe, pe lângă lapte şi corn. Municipalitatea a alocat 2,2 miliarde de lei vechi pentru derularea Programului “Fructe în Şcoli”.

Mere şi în anul şcolar 2011-2012

Programul “Fructe în şcoli” va continua şi în anul şcolar 2011-2012. Reprezentanţii APIA speră ca numărul primăriilor care vor aloca fonduri pentru demararea programului să fie mult mai mare. “Cu câteva zile înainte de începerea anului şcolar 2011-2012, primarii vor trebui să depună cererea de acord şi sperăm ca de această dată mai multe administraţii locale din judeţ să aloce fonduri pentru demararea programului. Perioada de distribuţie şi valoarea pe elev a mărului vor fi actualizate în funcţie de evoluţia preţurilor. Limita valorică va cuprinde preţul de achiziţie, inclusiv TVA-ul, plus cheltuielile de transport ”, a mai precizat Mirela Şerbu.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: