Elevii, în campanie electorală pe facebook

Toate liceele din judeţul Gorj sunt în prezent în plină campanie electorală. Şi nu vorbim despre politicieni, ci despre elevi care vor să facă parte din Consiliile Elevilor din fiecare unitate liceală de învăţământ. Campania se duce atât în şcoli, cât şi pe facebook.

Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Şcolar al Elevilor din cadrul Colegiului Naţional ”George Coşbuc” din Motru candidează cinci elevi, iar pentru cea de vicepreşedinte s-au înscris trei elevi. ”Scopul meu real ca preşedinte este implicarea şcolii într-o organizaţie naţională de voluntariat şi formarea unui centru local în oraşul nostru. Aş fi putut vorbi într-o formă generală despre schimbare, dar eu mi-am definit concret misiunea mandatului meu. Dacă obiectivul meu va putea fi pus în practică, depinde de alegerea voastră", susţine Valentina Scinteie, elev în clasa a X-a şi candidat pentru funcţia de preşedinte.

Nici candidaţii pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Elevilor  nu s-au lăsat mai prejos şi promit lucruri măreţe pentru Colegiul Coşbuc din Motru. ”Ce mă recomandă în defavoarea contracandidaților mei? Experienţa. Ocup funcţia de Director Judeţean Adjunct al GCRS, un ONG naţional. Am organizat împreună cu echipa de la GCRS un bal caritabil, un campionat de fotbal, strângere de haine pentru copiii nevoiaşi şi multe alte activităţi de care poate aţi auzit. Unii promit că o să muncească, eu muncesc pentru ce promit”, spune Elena Stroia, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional ”George Coşbuc” din Motru.

Campania de la Motru se desfăşoară până pe 7 octombrie, urmând ca miercuri să aibă loc dezbaterea finală între candidaţi. Tot în aceeaşi zi se votează şi reprezentantul elevilor în Consiliul de Administraţie al Colegiului Coşbuc, fiind un singur candidat, Delia Ionete.

elevi_cosbuc

Vizualizări: 228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: