Elev din Târgu Jiu admis la toate facultăţile de informatică

Un elev din Târgu Jiu a fost admis la toate facultăţile de informatică din ţară, încă dinainte de a termina clasa a XI-a. Acest lucru a fost posibil după ce a devenit multiplu premiant la olimpiada naţională de informatică. Liceanul gorjean îşi doreşte să plece în Anglia pentru a studia la Universitatea Cambridge, în cel mai competitiv mediu din Europa. Visul său este acela de a realiza un produs care să fie folosit de milioane de oameni din întreaga lume.

Andrei Mărgeloiu este singurul elev din Gorj admis la toate facultăţile de informatică din ţară, deşi nu a absolvit liceul. Andrei este elev al Colegiului Naţional „Tudor Vladmirescu”, în clasa a XII-a, profilul matematică-informatică intensiv. În semestrul II al anului şcolar trecut a reuşit performanţa de a obţine medalia de aur şi locul al doilea la olimpiada naţională de informatică, rezultate care i-au asigurat locul la orice facultate de informatică din ţară.

În momentul de faţă, tânărul se pregăteşte pentru o nouă olimpiadă de informatică, precum şi pentru admiterea la Universitatea Cambridge. „În clasa a IX-a am fost calificat la trei olimpiade naţionale (fizică, chimie şi informatică), dar nu puteam participa decât la una. La îndemnul domnului profesor Eugen Nodea am ales informatica şi am obţinut medalia de aur şi un loc IV. Cel mai bun rezultat l-am obţinut în urmă cu câteva luni, înainte de a termina clasa a XI-a, medalia de aur şi locul II, în urma acestor rezultate fiind admis la orice facultate de profil din ţară. Îmi doresc însă să-mi continui studiile în Anglia, la Cambridge. Principalul motiv e că acolo sunt cei mai buni copii din Europa şi aş vrea să fiu şi eu în cel mai competitiv mediu. Îmi place algoritmica, să rezolv probleme într-un timp scurt, folosind cât mai puţin memoria calculatorului”, a declarat Andrei Mărgeloiu.

La vârsta copilăriei îşi dorea un parc eolian

La vârsta când cei mai mulţi copii îşi doreau să ajungă medici, profesori sau actori, Andrei Mărgeloiu visa să aibă propriul parc cu turbine eoliene. „Îmi amintesc că doamna învăţătoare ne-a prezentat un videoclip în care se arăta cum va ajunge planeta în anul 2070, dacă oamenii nu sunt responsabili faţă de mediu. Nu erau nişte imagini plăcute, dându-mi seama că energia eoliană e foarte curată, la vremea acea îmi doream să am propriul meu parc cu turbine eoliene. De atunci, planurile mele s-au mai schimbat. Acum îmi doresc ca pe viitor să dezvolt un produs care să fie folosit de milioane de oameni din întreaga lume, fie să inventez, fie să perfecţionez ceva existent, o aplicaţie, ideea este să fie un produs de succes”, spune Andrei Mărgeloiu.

PASIUNI

Andrei Mărgeloiu lucrează câte 7-8 ore zilnic pe calculator probleme de algoritmică. Deşi această pasiune i-a intrat în sânge, Andrei are şi alte hobby-uri normale pentru vârsta sa. Acesta adoră călătoriile şi plimbările în aer liber. „Îmi plac drumeţiile şi călătoriile. Clubul Rotary m-a trimis în mai multe tabere. Am fost în tabără la Oxford, la o şcoală de engleză; în alt an am fost în Finlanda, iar în această vară am făcut rafting în Germania”, a precizat Andrei Mărgeloiu.

andrei_margeloiu

Vizualizări: 941

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: