Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Elevii îşi primesc bursele de anul acesta abia în 2011

Elevii cu rezultate bune la învăţătură nu-şi vor primi bursele de merit până la vacanţă. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu spun că vor încerca să acorde bursele de merit pentru primul semestrul al anului şcolar, care se termină la sfârşitul acestei săptămâni, abia în anul şcolar 2010-2011. Cel mai mult par a avea de suferit elevii clasei a XII-a, care deja au încheiat cursurile.

Elevii silitori din Târgu Jiu vor termina acest an şcolar fără a intra în posesia burselor de merit din cauză că bugetul local este afectat de criză. La sfârşitul lunii mai, primăria abia a reuşit să acorde bursele de merit restante din anul 2008/2009. Pentru a plăti bursele pe un semestru autorităţile au nevoie de aproximativ 2 miliarde de lei vechi. Reprezentanţii municipalităţii spun că aşteaptă rectificarea bugetară pentru a vedea dacă vor fi bani pentru a acorda bursele de merit elevilor din clasele a XII-a. “Vom solicita situaţiile de la unităţile de învăţământ şi vom face simulări pentru a vedea ce sume sunt necesare pentru bursele aferente întregului an şcolar. Încercăm ca la rectificarea bugetară din această lună să găsim disponibilităţi pentru a acorda bursele de merit pentru tot anul şcolar elevilor de la clasele a XII-a, care părăsesc unităţile de învăţământ. Sperăm ca cei din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a să-şi primească banii, pentru primul trimestru al acestui an şcolar, spre sfârşitul anului 2010 deoarece ei vor fi prinşi în continuare în aceleaşi unităţi de învăţământ”, a declarat Narcisa Cristea, directorul economic al Primăriei Târgu Jiu. Până anul trecut, bursele de merit erau asigurate din bugetul de stat. “Mi se părea normal ca bursele să fi fost asigurate în continuare din bugetul de stat deoarece criteriile de acordare se stabilesc la nivelul Ministerului Învăţământului ci nu la nivelul Consiliului Local”, a mai precizat Narcisa Cristea. Conducerea primăriei consideră că banii trebuie economisiţi din ce în ce mai mult deoarece trebuie asigurate credite pentru încălzirea unităţilor de învăţământ din sezonul rece.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: