Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Elevii Palatului Copiilor au luat „Cupa Mureşului” la informatică

Trei eleve cursante ale cercului de informatică din cadrul Palatului Copiilor din Târgu Jiu au participat la Concursul Naţional de informatică “Cupa Mureşului” de la Arad şi au câştigat locul trei pe echipe.

Concursul “Cupa Mureşului” a debutat în data de 5 iunie şi s-a desfăşurat pe o perioadă de două zile. Cercul de informatică al Palatului Copiilor din Târgu Jiu a intrat în concurs cu o echipă formată din trei eleve.  Fetiţele cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani s-au întors victorioase de la Arad, acestea aducând acasă trofeul “Cupa Mureşului”, pentru locul trei pe care s-a situat echipa. Ştefania Ciuncanu a câştigat locul I la probele practice şi teoretice din Windows, Microsoft Word (nivel mediu) şi Paint. Aida Denisa Opârlesc a luat menţiune, realizând afişe în programul Corel Draw şi Adobe Photoshop, Bianca Ciurez a obţinut locul II susţinând probe din Windows, Microsoft Word (nivel avansat), XL, Publisher şi Power Point. Acestea au concurat cu elevi ale mai multor palate ale copiilor din ţară precum Timişoara, Bistriţa Năsăud sau Oradea. „Este pentru a doua oară când participăm la concursul de informatică de la Arad, este un concurs dificil, cu multe probe practice şi teoretice în acest domeniu. Copiii s-au descurcat foarte bine şi suntem foarte mulţumiţi de performanţele lor”, a declarat Iulia Groza, profesor al Cercului de Informatică din cadrul Palatului Copiilor Târgu Jiu. Pentru acest concurs elevele Palatului Copilului s-au pregătit cinci ore săptămânal. Chiar şi aşa, fetiţele au avut emoţii. „Concursul mi s-a părut cam greu, dar am învăţat foarte mult şi m-am pregătit cu mult timp înainte. Am participat şi acum doi ani când eram în clasa I şi am să mai particip şi la alte concursuri. Mi-a plăcut foarte mult”, a spus câştigătoarea locului I la concursul de la Arad, Ştefania Ciuncanu. Toate cheltuielile pentru participarea la concurs au fost suportate de către părinţii copiilor.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: