Elevul de 17 ani mort în accident la Timiş, adus acasă

Băiatul artistului fotograf Teodor Dădălău s-a stins din viaţă la doar 17 ani, în urma unui cumplit accident rutier produs luni seara în apropiere de oraşul Lugoj. Teribila întâmplare a avut loc într-un moment în care nimic nu anunţa o asemenea nenorocire. Omul care cu ani în urmă a inventat la Târgu Jiu singurul festival de film şi fotografie „GorjFest” a pierdut acum tot ce îi era mai drag pe lume.

Traian Dădălău s-a stins din viaţă tocmai când se apropia de vârsta majoratului şi începea să îşi facă planuri pentru cariera sa viitoare. Iubea fotografia la fel de mult ca şi tatăl său, iar la sfârşitul acestei săptămâni ar fi trebuit să meargă la Chişinău pentru o expoziţie ce purta semnătura lui Doru Dădălău. Traian a considerat, pe ultima sută de metri, că drumul până peste Prut va fi prea lung şi a decis să îşi însoţească o mătuşă până la Timişoara, unde urma să îşi petreacă o parte din vacanţa de iarnă. Ghinion fatal, într-o curbă la dreapta, în apropiere de Lugoj, Ileana Popescu s-a decis să facă o depăşire extrem de riscantă. Autoturismul cu care mergeau cei doi, un Opel, a ieşit de pe carosabil şi s-a dat peste cap de cinci ori. Şoferiţa s-a ales cu răni care nu îi pun viaţa în pericol, dar pentru Traian Dădălău medicii de la SMURD nu au mai putut face nimic.

Pentru el timpul s-a oprit în loc şi, dintr-un elev extrem de bun al Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu, dar nemediatizat prin prisma rezultatelor sale şcolare sau a pasiunii pentru fotografie, moştenită de la tatăl său, a devenit dintr-o dată extrem de cunoscut la nivel naţional prin simplul fapt că este nepot al omului de afaceri George Brăiloiu. Gorjean la origini, acesta este cel care în luna aprilie a anului trecut a dat o jumătate de milion de euro pe manuscrisele lui Cioran, pe care, ulterior, le-a donat statului român. Firma acestuia, KDF Energy, se ocupă de afaceri în domeniul energetic, omul de afaceri fiind prezent la Târgu Jiu inclusiv la sfârşitul anului trecut.

Întâmpinat de rude şi prieteni

Trupul neînsufleţit al lui Traian a fost ridicat ieri de tatăl său de la morga din Lugoj, fiind adus la Târgu Jiu în cursul după-amiezii. Toţi cei care l-au cunoscut pe tânărul de 17 ani i-au plâns moartea, mesaje de condoleanţe fiind transmise inclusiv pe contul de Facebook pe care acesta îl avea activ pe internet. „Acum Traian Dădălău....este fotograful îngerilor.....Odihneşte-te în pace! Nu te vom uita...”, a scris una dintre prietenele tânărului, în timp ce altcineva, pasionat de fotografie ca şi Traian, a ţinut să transmită „Nu pot să cred că nu mai eşti printre noi... probabil că Dumnezeu are alte planuri mai mari pentru tine. Vei rămâne mereu în sufletele noastre”.

VEGHE

Colegii lui Traian Dădălău promit că vor sta tot timpul la căpătăiul colegului lor. Aceştia împreună cu diriginta s-au strâns ieri la şcoală. Au adus flori şi fotografii pe care le-au pus în banca lui Traian. Colegii au promis că vor sta alături de acesta cu rândul, astfel încât tot timpul să fie un coleg alături. Traian era în clasa a XI-a şi învăţa foarte bine.

Vizualizări: 279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: