Panică la un liceu din Târgu Jiu după explozia unei conducte

O spaimă soră cu moartea au tras ieri zeci de elevi de la fostul liceu numărul 5 din municipiu, după ce o conductă de gaze a explodat chiar în faţa unor muncitori.

Aceştia veniseră să schimbe o parte din instalaţie, dar nu au mai aşteptat ca aerisirea conductelor să se producă până la capăt. Directoarea liceului, Marcela Mrejeru, era în cantină în momentul în care explozia s-a produs la doi paşi de ea. „Erau copii în sala de mese, atunci începea programul de servire a mesei şi evident că nu a mai stat nimeni să mănânce. I-am evacuat pe toţi, inclusiv peste 80 de elevi din internatul aflat în apropiere. Toţi elevii au mers în incinta liceului şi probabil vineri vor avea liber o parte dintre ei, cei care sunt cazaţi la cămin, pentru că nu mai avem nici căldură”, a spus Mrejeru.

În cantină erau inclusiv bucătărese care se pregăteau să le dea elevilor masa caldă, lucru care nu s-a mai întâmplat. „A bubuit lângă noi, pe gura de aerisire am văzut o flacără de vreo doi metri. A intrat pe geam de am crezut că murim naibii cu toţii. Normal că ne-am speriat. Şi noi şi elevii. A trecut însă repede şi ne-am revenit când am văzut că se stinge. Bine că a fost numai atât”, spunea una dintre bucătărese. Unul dintre muncitorii care lucra la montarea noului distribuitor din reţeaua existentă în incinta liceului era ieri pârlit bine pe cap şi în zona feţei, dar a refuzat să facă vreo declaraţie despre împrejurările în care a ajuns să arate ca un porc de Crăciun. „Aşa sunt eu, mai natural. Avem purtător de cuvânt la companie, nu pot să fac nici un comentariu”, a spus acesta, semn evident că nu aşteptase să se golească ţeava de gazele care mai erau pe ea. Pompierii de la ISU Gorj au intervenit pentru a preveni extinderea incendiului, aceştia menţionând că în următoarele zile vor stabili cauza exactă a producerii exploziei, cauză care, neoficial, era deja stabilită ieri de cei care au auzit bubuitura.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: