Daune de sute de mii de euro după pierderea fiilor lor

Curtea de Apel Craiova a stabilit pedepsele definitive după un accident mortal care a avut loc acum doi ani, la Bălești.

Era seara zilei de 27 iulie 2018, când un BMW a intrat frontal într-un alt autoturism și au murit doi tineri de 24 și 19 ani.

Anchetatorii au stabilit atunci că șoferul BMW se face vinovat, pentru că acesta a depășit pe linie continuă, cu viteză mare, și a lovit în plin o mașină care semnalizare schimbarea direcției de mers. “În jurul orei 01:10, conducând autoturismul marca BMW pe DN 67 – Bălești în direcția Tg-Jiu - Motru, în zona km 77-76+500, pe un sector de drum în aliniament, deși se afla în apropierea locuinței sale, inculpatul F.I.G. a luat hotărârea de a se angaja în depășirea mai multor autovehicule (trei-patru autoturisme) care circulau în fața sa (...) încălcând marcajul longitudinal continuu. Circulând cu o viteză excesivă (113- 118 km/h), cu mult peste limita legală admisă pe acel sector de drum, inculpatul nu a observat intenția victimei Ș.D.I., care semnalizase schimbarea direcției de mers și inițiase virajul spre stânga, de a pătrunde pe un drum lateral”, au arătat procurorii.

Șoferul mașinii lovite a murit pe loc, iar pasagerul de 19 ani a murit a doua zi la spital.

În cauză a fost efectuată și o expertiză tehnică auto, reținându-se că inculpatul a condus cu viteza de 113/114 km/h, cu mult peste limita legală de 50 km/h, în timp ce mașina persoanelor decedate rula cu viteza de 22- 26 km/h.

Șoferul vinovat și-a recunoscut fapta și a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la trei ani și șase luni de închisoare, față de cinci ani cât stabilise intanța de fond.

Instanța a mai stabilit că firma de aisgurări va plătit câte 200.000 de euro celor patru părinți, dar și câte 20.000 de euro fraților unuia dintre tinerii decedați. (M.M.)

Vizualizări: 5,279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: