Elicopter pentru un gorjean cu arsuri pe 70% din corp. Primar: Încercăm un transfer în străinătate

Mobilizare exemplară a autorităților locale din comuna gorjeană Runcu pentru transferarea la București a unui localnic aflat în stare critică la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Bărbatul în vârstă de 53 de ani a scăpat ca prin minune cu viață, dar s-a ales cu arsuri pe 70% din suprafața corpului, după ce casa în care dormea a luat foc.

Incendiul a izbucnit joi seară la casa din Dobrița unde bărbatul locuia. Acesta dormea când a fost cuprins de flăcări. ”Bărbatul dormea când casa i-a luat foc. Era singur, pentru că soția lucrează și era la serviciu, iar fata lucrează la București la Serviciul Român de Informații. Are arsuri grave pe 70% din suprafața corpului, pe față, pe mâini, pe picioare, pe spate, peste tot. Este în stare critică și sperăm ca eforturile noastre de a-l transporta la un spital din București să dea rezultate și să scape cu viață. Veștile medicilor nu sunt din cele mai bune, dar sperăm să fie totul bine”, povestește Adi Câmpeanu, primarul din comuna Runcu.

Transferul gorjeanului a fost coordonat chiar de primarul din Runcu, Adi Câmpeanu, și a fost efectuat în vineri după amiază. ”S-a luat legătura imediat la București, la Ministerul de Interne, la Ministerul Sănătății și am întârziat puțin cu transferul din cauza incidentului nenorocit de la ”Matei Balș” și a trebuit să-i facem actele de identitate care au ars în incendiu. Noi ne-am fi dorit să fie dus direct în străinătate, dar s-a complicat situația. A fost dus la București și de acolo cel mai probabil în câteva zile la pleca în străinătate”, a explicat primarul.

Vizualizări: 21,827

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: