Elicopterul sau Loganul? Aceasta e întrebarea

Uraaa! Dictatorul a fugit! Site-ul Realitatea dă o poză mare cu elicopterul lui Băsescu pozat (şmecherie!) de la spate, ca al ăluilalt tiran, şi titrează ”Traian Băsescu a scăpat din aglomeraţie cu elicopterul”. S-au abţinut mult să nu pună ”a fugit” în loc de ”a scăpat”, sunt convins. Dar nici cu polisemia lui ”a scăpa” nu mi-e ruşine. Se pare că nouă, românilor, ne e scris ca, la intervale regulate, să avem lideri care se urcă în elicopter şi-o taie. Băsescu a vrut să evite aglomeraţia de pe DN1 şi Realiteatiştii n-au uitat să consemneze: ”În timp ce mii de români au înfruntat aglomeraţia, Traian Băsescu a fost scos din acest haos cu ajutorul elicopterului.” Acum şi ei, ce să le facă pârliţilor ăia, dacă ei n-au elicopter? Să zică mersi, dacă aveau toţi Loganiştii câte un MIG, acum s-ar fi mers bară la bară prin aer, cu elicopterele, la întoarcerea în Bucureşti dinspre Predeal.

Norocul nostru că acum 21 de ani elicopterele nu erau aşa performante şi nici piloţii atât de binevoitori. Fraierul de Ceauşescu a uitat să-şi pună cauciucurile de iarnă pe elicopter şi s-a împotmolit în zăpadă pe la Târgovişte. Şi nici n-a avut cine să-l împingă câţiva metri, până o ia. Unde n-a mers bine şi zborul ăla, că acum eram fericiţi. Fericiţi şi comunişti, exact cum îşi doresc 61% dintre români, convinşi că înainte era mai bine. Adevărul e că îţi trebuie multă minte şi cunoştinţe solide de politică externă ca să tânjeşti după comunism. Uitaţi-vă ce bine o duc chinezii. Un popor prosper şi fericit. Sau nord-coreenii. Cum adică n-aţi auzit de ei? Ah, păi e drept, au o politică mai restrictivă în privinţa legăturilor cu exteriorul, dar în rest sunt foarte mişto. Cât despre Cuba ce să mai zicem? Aţi văzut doar că toţi americanii vor să emigreze acolo.

Revenind la ştirea iniţială, eu cred sincer că Băsescu a luat elicopterul pentru că nu-şi permitea să pună benzină în Logan. 5,8 lei aia de 99?! Să fim serioşi!

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: