Emil Moţa vrea mai puţini şefi în Parchetul General

Selecţia pentru funcţia de procuror general al României şi procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a continuat miercuri cu susţinerea interviurilor de către alţi trei candidaţi înscrişi în procedura organizată de Ministerul Justiţiei.

Potrivit programului afişat de MJ, miercuri au susţinut interviul Gheorghe Emil Moţa şi Tiberiu Niţu, candidaţi pentru funcţia de procuror general PÎCCJ, şi Constantin Sima, candidat la ambele funcţii. Potrivit Agerpres, după susţinerea interviului, procurorul gorjean Gheorghe Moţa a declarat că trebuie redus numărul posturilor de conducere, dar că mai întâi trebuie evaluată activitatea Parchetului General şi apoi efectuate schimbările care se impun.

Un alt candidat, Constantin Sima, a afirmat că doreşte un minister mai aproape de cetăţeni, iar acest lucru se poate face numai cu concursul colegilor.
Ultima zi în care candidaţii vor susţine interviurile în faţa ministrului Justiţiei şi a membrilor comisiei speciale este joi, când sunt programate Viorica Stoica, candidat la ambele funcţii, şi Paula Nicoleta Tănase, candidat pentru funcţia de procuror şef al DNA.

Marţi au susţinut interviul Gheorghe Cornescu, candidat pentru funcţia de procuror general PÎCCJ, Claudiu Dumitrescu, candidat pentru funcţia de procuror şef al DNA, Elena Hach, candidat pentru funcţia de procuror general PÎCCJ, Vasile Ioniţă, candidat pentru funcţia de procuror şef al DNA, şi Ioan Irimie, candidat pentru funcţia de procuror şef al DNA.

REZULTATE

Interviurile au loc la sediul MJ, iar timpul alocat fiecărui candidat este de o oră în cazul celor care s-au înscris pentru o singură funcţie de conducere şi de o oră şi 30 de minute în cazul celor care candidează pentru ambele funcţii, urmând ca rezultatele selecţie să fie anunţate în data de 1 noiembrie.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: