Emoţii în meciul cu Constanța pentru ACS Viitorul Târgu Jiu

După ce a debutat cu victorie pe banca echipei gorjene, 2-1 cu Politehnica Timișoara, iar runda precedentă a remizat la FC Buzău (1-1), antrenorul Eugen Trică a bifat alte trei puncte sâmbătă. Echipa sa s-a impus însă foarte greu în faţa uneia dintre ultimele clasate, Unirea Constanţa.

În etapa a 10-a a Ligii 2, ACS Viitorul Târgu Jiu a învins, pe teren propriu, Unirea Constanța cu scorul de 2-1 și a ajuns la 7 puncte în ultimele trei jocuri, în contextul în care, în primele șapte partide din campionat, cu Cristian Lupuț la timonă, se putea lăuda doar cu trei remize.

De această dată, ACS Viitorul era favorită certă, dar nu a avut un meci uşor cu una dintre echipele care pornea la drum în noul sezon fără un obiectiv.

La Târgu Jiu, Unirea Constanța avut prima ocazie a jocului, prin Niță, al cărui șut, la firul iernii, din afara suprafeței de pedeapsă, a fost reținut de portarul Eftimie. Replica gazdelor a venit în minutul 27, când Rus a reluat balonul, cu capul, în transversală, după lovitura de colț executată de Dulca de pe partea dreaptă de atac.

În minutul 33, Dulca a contribuit și la deschiderea scorului, după ce șutul său, din unghi, a fost respins de portarul Udrea până la atacantul Gabriel Dodoi, care a îndeplinit o simplă formalitate, din 5 metri. În minutul 37, Alexandru Băican a fost eliminat pentru fault în postură de ultim apărător, la 20 metri, asupra lui Chirițoiu, scăpat singur spre poartă şi ACS Viitorul a jucat în zece oameni până aproape de finalul meciului.

În superioritate numerică încă din prima repriză, Unirea Constanța a reușit să egaleze de-abia în minutul 77, prin Alexandru Nicola, care l-a învins pe Eftimie cu un șut din unghi, la colțul lung. Cu o execuție oarecum similară, dar la poarta adversă, Ciprian Rus a adus victoria gazdelor în minutul 86, dar n-a apucat însă să rămână pe teren până la finalul jocului și să se bucure alături de coechipieri.

În prelungiri, nervos pe decizia arbitrului-asistent Bianca Florea, care a indicat aruncare de la margine pentru oaspeți, Rus a trimis balonul în afara terenului și a primit al doilea cartonaș galben, fiind astfel eliminat, spre indigndarea antrenorului Eugen Trică.

Vizualizări: 538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: