Transfer de senzaţie la CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu se întăreşte după începutul mai slab de campionat şi anunţă oficial că a perfectat un nou transfer de senzaţie. Titus Nicoară, unul dintre cei mai experimentaţi jucători români şi cu multe selecţii la nivelul echipei naţionale de seniori a României, este cel mai nou component al echipei din Târgu Jiu.

Baschetbalistul în vârstă de 33 de ani a semnat un contract valabil pentru un sezon cu formaţia gorjeană. În precedenta ediţie de campionat, Titus Nicoară a evoluat pentru Steaua Bucureşti. Extremă de forţă, Titus Nicoară s-a născut pe 25 martie 1988, la Oradea. Noul jucător al CSM Târgu Jiu este jucător de pozițiile 4-5, măsoară 2.03 metri şi a adunat o foarte mare experienţă la nivelul cupelor europene, are peste 400 meciuri disputate în Liga Națională și Cupa României, iar din acest punct de vedere transferul lui Nicoară, jucător cu un cv impresionant, este unul ce poate aduce un mare plus pentru gorjeni, după cum a informat CSM Târgu Jiu.  „Venirea lui Titus ne bucură foarte mult. În primul rând va aduce un plus de experienţă în cadrul echipei noastre, iar în al doilea rând ne duce cu un pas mai aproape de ceea ce vrem să construim la Târgu Jiu. Este un jucător bine cunoscut în LNBM, ştim cu ce ne poate ajuta, ştim ce poate face pentru noi şi ce nu şi consider că se va plia perfect cu echipa noastră”, a spus Adrian Roşu, expert sportiv, coordonator la secţia de baschet a CSM Târgu Jiu.

Cariera de jucător a lui Nicoară la nivel de seniori a demarat alături de CSM Oradea. El a ajutat formația din orașul său natal să promoveze în primul eșalon al țării. În plus, a debutat în Liga Națională, la acea vreme Divizia A, alături de CSM Oradea, formație la care a jucat până în anul 2007. În 2007 a semnat cu Arkadia Traiskirchen, în Austria, unde a petrecut patru sezoane. La întoarcerea în România a semnat cu Gaz Metan Mediaș, unde a bifat alte patru stagiuni.

Palmaresul lui Nicoară cuprinde două Cupe ale României, câștigate cu Gaz Metan Mediaș. De asemenea, are o finală de Liga Națională, disputată alături de CSM Oradea. El are o campanie în EuroCup, respectiv o participare la FIBA EuroBasket. De asemenea, a câștigat Campionatul European U18 masculin Divizia B. A evoluat, pe rând, pentru echipele U16, U18, U20, universitară și de seniori a României.

Vizualizări: 815

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: