Emoţii la PSD. Dragnea poate schimba listele votate la Gorj!

Social-democraţii au votat listele de candidaturi, dar votul ar putea rămâne doar consultativ. Potrivit unor surse din cadrul partidului de la nivel central, preşedintele Liviu Dragnea nu va menţine listele de la Gorj. Este evident că s-a dus o luptă între candidaţii susţinuţi de Victor Ponta şi cei susţinuţi de Liviu Dragnea. Nici Florin Cârciumaru nu exclude posibilitatea de a apărea modificări pe liste, dat fiind faptul că fiecare candidat va trece printr-un filtru juridic.

Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, spune că fiecare candidat va trece printr-un filtru juridic, avizul urmând a fi dat în cadrul Comitetului Executiv, de la nivel naţional. Acesta nu exclude posibilitatea unor modificări pe liste. „După aprobarea în Comitetul Executiv, urmează ca listele să fie depuse la sediul partidului, la Bucureşti, însoţite de CV-urile profesionale ale celor care sunt pe listă. Urmează, practic, discuţiile în Comitetul Executiv la nivel central şi aprobarea. Este posibil orice”, a declarat Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj. Acesta a evitat să spună dacă listele votate sunt cele agreate de el.
Cârciumaru a declarat doar că votul era singura variantă pentru a elimina speculaţiile. „După cum s-a procedat în stabilirea listelor, că îmi convine sau că nu-mi convine ordinea, cred că mai bine de aşa nu se putea stabili o listă. A fost un vot democratic, este voinţa preşedinţilor de organizaţii din teritoriu, ei sunt cei care duc greul într-o campanie electorală. Dacă ei au votat aşa cum au votat, sunt convins că se vor implica în campania electorală pentru a obţine un senator şi trei deputaţi”, a precizat Cârciumaru.
Printre candidaţii cu probleme de incompatibilitate se află Ion Călinoiu, aflat pe primul loc la Senat, şi Ion Ciocea, situat pe locul II la Deputaţi. De asemenea, Victor Ponta este trimis în judecată într-un dosar de corupţie şi sub control judiciar în altul. Dosar penal are şi Laurenţiu Ciurel, aflat pe locul 4 pe listă. Primarul Ion Ciocea nu se teme că va fi tăiat de pe listă din cauza problemelor cu ANI. „E normal ca toţi candidaţii să treacă printr-un filtru juridic, să nu fii penal şi să nu ai alte lucruri pe care organele statului să le poată verifica, iar ulterior să dea verdictul. Nu mi-e teamă că voi respins pentru că nu e cazul meu, nu e o hotărâre definitivă, irevocabilă în acest sens”, a declarat Ciocea.

Weber: Votul nu reflectă realitatea
Deputatul Mihai Weber este dezamăgit din cauză că nu a găsit susţinere pentru încă un mandat de parlamentar. Acesta consideră că votul din Comitetul Executiv nu reflectă realitatea. „Ceea ce a fost acolo nu reflectă realitatea. De exemplu, în Târgu Jiu sunt 12.000- 14.000 de voturi, dar a fost doar un singur vot în Comitetul Executiv; o comună cu 600 de voturi, la fel, a avut dreptul la un singur vot. Toate astea nu reflectă reprezentativitatea, unul dintre reproşuri este că trebuiau mai mulţi reprezentanţi dintr-o zonă mare. Dacă sunt două municipii şi încă trei oraşe, astea fac mai mult ca toate localităţile la un loc, ca număr de voturi”, a declarat Mihai Weber. Acesta speră să se regăsească pe un loc eligibil, după analiza de la centru. „Rămân la PSD, deocamdată nu mă retrag de pe listă. În funcţie de analiza de la centru să sperăm că se va lua decizia cea mai corectă. Rămâne să vedem care va fi”, spune Weber.

Vizualizări: 1,710

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: