Un gorjean lângă Iohannis la deschiderea anului universitar! Reacția lui Ponta!

Cel puțin un gorjean a fost prezent luni la Timișoara alături de președintele Klaus Iohannis la deschiderea noului an universitar. Acesta este Mădălin Bunoiu, cel pe care liberalii gorjeni îl curtau în vară să candideze pentru un post de parlamentar la nivel de județ, el fiind prorector al Universității de Vest din Timișoara.

Bunoiu a postat pe contul său de Facebook fotografii de la evenimentul respectiv, la care a participat inclusiv ministrul educației, Mircea Dumitru, precum și consilieri prezidențiali și secretari de stat din Ministerul Educației. Iohannis a vorbit aici despre problemele pe care le creează în mediul universitar și nu numai tezele de doctorat plagiate, primul care a avut o reacție la discursul președintelui fiind fostul premier Victor Ponta. Deputatul de Târgu Jiu i s-a adresat la persoana a doua singular șefului statului într-o postare făcută, de asemenea, pe Facebook, Ponta fiind convins că Iohannis l-a executat în privința acuzațiilor de plagiat ce i-au fost aduse.
„În primul rând ai mers să lupți cu plagiatele tocmai la Universitatea de Vest din Timișoara (unde și-a făcut doamna Kovesi doctoratul); L-ai avut alături pe fostul instructor de Pionieri de pe vremea comuniștilor dl. Mircea Dumitru - știi, cel care semnează cărți de filosofie traduse din germană fără să știe limba germană; Tu personal ai avut grijă să ceri la examinarea tezelor de doctorat ca "execuțiile" să se oprească la Ponta, Oprea și Tobă - nici vorbă de altcineva din România. Te pomenești că doar 3 teze au existat în țara noastră în ultimii 50 ani; Vorbești des despre doctorate și lucrări plagiate. Să știi că și cei care au plagiat au muncit mai mult decât tine - tu doar ai semnat și ai făcut o poză de copertă pentru cele două cărți scrise de bietul jurnalist din Sibiu; măcar să îi cedezi lui drepturile de autor pentru traducerile în chineză, bulgară, malgașă, patagoneză, marțiană și unde mai dă bani ICR să te "publice"! Ca simplu cetățean am însă o întrebare: când crezi că vor fi cercetați penal în România cei care au devenit proprietari de case folosind acte false (așa cum au decis definitiv mai multe instanțe)? Facem pariu că din 2019?”, susține Ponta.

Vizualizări: 1,288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: