Emoţii pentru profesori. Când are loc Definitivatul!

Emoţii uriaşe pentru aproape o sută de cadre didactice din județul Gorj. În câteva zile, Inspectoratul Școlar Județean Gorj organizează examenul de Definitivat în învățământ. Cu acest examen promovat, profesorii au dreptul de a preda în continuare la catedră, fiind obligatoriu pentru evoluția lor profesională.

Anul acesta puțin peste o sută de profesori din județul Gorj au fost validați să susțină examenul de definitivat. Potrivit reprezentanților ISJ Gorj, definitivatul este o condiție obligatorie să predai în învățământ. ”Vineri s-au validat la Inspectoratul Școlar Județean Gorj dosarele depuse de profesori pentru a susține examenul de definitivat. Examenul are loc pe 20 aprilie. Însă ca să primești un post în învățământ nu este suficient definitivatul, obligatoriu este examenul de titularizare. Definitivatul este o condiție să continui activitatea, poți să fii titular și să pierzi titulatura dacă n-ai promovat definitivatul”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

În cazul în care nu promovează anul acesta examenul de definitivat, profesorii au voie la maxim trei încercări după care susținerea examenului se face contracost. De reținut mai este faptul că definitivatul este obligatoriu, în timp ce gradele didactice nu sunt obligatorii. 

Vizualizări: 494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: