Energeticienii din Craiova, susţinuţi de primarul Olguţa Vasilescu

Autoritățile centrale, locale și parlamentarii de Dolj au semnat o declarație prin care se obligă să sprijine Sindicatul Energetic Craiova, condus de Costel Mitruț, cu orice este nevoie pentru păstarea locurilor de muncă. Întâlnirea a avut loc pe data de 8 iunie și vine ca urmare a faptului că salariații de la Ișalnița și Craiova nu au prea avut de lucru, mai ales că cele două termocentrale sunt pornite prin rotație. Declarația este semnată și de primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Situația la Craiova nu este deloc roz, mai ales că de actuala conducere a Complexului Energetic Oltenia ignoră potențialul termocentralelor din Craiova. Ișalnița a fost oprită luni de zile, iar de o săptămână a fost pornită, dar a fost oprit grupul de cogenerare. În acest timp, practic, salariații de la Craiova II merg la serviciu degeaba.  

Declarație pentru susținerea energiei din Dolj

Înțelegând problemele, sindicatele din Craiova au vrut să se asigure că au sprijinul politicienilor și administrației semnând o Declarație. “Cu ocazia întâlnirii de lucru cu tema „Doljul- Producator de energie prezent şi viitor”, organizat de Sindicatul Energetic Craiova, ce a avut loc la sediul Sucursalei Electrocentrale Ișalnița în data de 08 iunie 2013, părţile participante: reprezentanţii autorităţilor centrale, ai autorităţilor locale, parlamentarii USL de Dolj, administraţia CE Oltenia, au analizat situatia prezentă a termocentralelor doljene- Işalniţa şi Craiova II, parte a Complexul Energetic Oltenia şi au semnat o Declaratie prin care se angajează să sprijine demersurile viitoare ale organizatiei în vederea soluţionării problemelor care pot afecta viitorul acestor centrale”, transmite liderul de sindicat Costel Mitruț.

Textul declarației cuprinde și următorul paragraf: “Am luat act de factorii care pot influența viitorul termocentralelor Ișalnița și Craiova II, centrale de prim rang în cadrul Sistemului Energetic Național și implicit în cadrul Complexului Energetic Oltenia, motiv pentru care declarăm că vom sprijini reprezentanții Sindicatului Energetic Craiova în toate demersurile pe care aceștia le vor face în păstrarea locurilor de muncă și dezvoltarea acestor prodcători de energie doljeni”. Reprezentanții Sindicatului Energetic Craiova sunt îngrijorați de soarta salariaților din Dolj. La întâlnire a fost și Adrian Ciontea de la Ministerul Economiei, primarul Lia Olguța Vasilescu și parlamentarii USL Claudiu Manda, Ionuț Stroe, Florentin Gust, Ion Călin sau Cosmin Enea.

Vizualizări: 243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: