Energeticienii la muncă, minerii încă o săptămână acasă

Energeticienii de la Complexul Energetic Oltenia revin de astăzi la serviciu, dar minerii de la Sucursala Divizia Minieră mai stau o săptămână acasă. În 2014, fiecare unitate minieră va avea o lună de șomaj tehnic, potrivit spuselor directorului general Laurențiu Ciurel.

Minerii din CE Oltenia vor începe lucrul pe 13 ianuarie. Sunt însă cariere care ar putea rămâne în șomaj tehnic și restul lunii. Este cazul Carierei Seciuri, unde nu s-a găsit  soluție pentru cei 200 de salariați, dar și a Carierei Berbești, care va ieși din CE Oltenia cel mai probabil în martie-aprilie. Laurențiu Ciurel, directorul CE Oltenia, a anunțat că anul acesta fiecare unitate minieră va avea o lună de șomaj tehnic.

În perioada sărbătorilor livrările de energie au mers bine, a explicat directorul Diviziei Miniere, Aurel Medințu. Au fost zile în care CE Oltenia a avut pornite și șase grupuri, livrând circa 1700 de MWh, așa cum s-a întâmplat și ieri. În depozite mai este o cantitate de peste in milion de tone de cărbune. Pe final de an, CE Oltenia a sistat livrările de cărbune pentru Regia Autonomă de Activități Nucleare, deoarece compania din Severin nu a plătit cărbunele.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: