Energia a dat examenul de maturitate

Gorjenii de la Energia Pandurii au urcat pe locul I, la egalitate de puncte cu HCM Constanţa, după meciul direct din etapa trecută. Vasile Stângă nu este foarte entuziasmat de acest loc şi nici de configuraţia actuală a clasamentului şi spune că nu se va fotografia cu acesta pentru că nu e relevant.

Totuşi, victoria din meciul cu campioana este una destul de relevantă, constituind pentru elevii săi un adevărat examen de maturitate. Tehnicianul chiar afirma înaintea partidei că acum e momentul ca echipa sa să arate dacă are faţă de cupe europene. Iar Energia a arătat că se poate bate de la egal la egal cu o echipă de Liga Campionilor.

Antrenorul Energiei mărturisea imediat după ce echipa sa a trecut cu bine de meciul cu campionii că a simţit că aceştia sunt foarte motivaţi şi că vor să câştige meciul cu orice preţ. Puţini au fost cei care le şi dădeau şanse să învingă, având în vedere parcursul european al Constanţei. Totuşi Stângă a rămas şi cu un regret după victoria la două goluri a echipe sale, acela de a nu fi păstrat acea diferenţă de opt puncte pe care Energia o avea la un moment dat.

Stângă, mulţumit de echipă

Stângă a dezvăluit şi cum şi-a montat jucătorii pentru a obţine victoria: să joace cu mult curaj şi nu a făcut presiune asupra echipei. „Eu le-am spus că numai jucând cu curaj şi fără nici un fel de frică în faţa oricărui adversar pot să învingă pe oricine. Dacă ei pot să joace cu determinare atunci vor învinge. Nu au avut presiune pe ei la acest meci, şi dacă am fi pierdut nu eram supăraţi rău că ne-ar fi bătut o echipă care a făcut lucruri extraordinare în Europa”, a spus Stângă. Acesta e convins că jucătorii săi au luat lucrurile în serios la acest meci şi au tratat cu respoonsabilitate adversarul. Constanţa are jucători de clasă care pot răsturna imediat situaţia chiar dacă adversarul conduce la opt goluri şi acest lucru s-a văzut cu Montpelier. De această dată însă, gorjenii au avut mnai mult noroc şi au rezistat forţei celor de la Constanţa. Stângă a avut cuvinte de laudă şi la adresa tânărului Criciotoiu, altă dată criticat, acesta fiind al doilea marcator deşi nu a jucat foarte mult: „Criciotoiu a avut curaj şi a jucat destul de bine dar nu l-am băgat prea mult pentru că Constanţa ştias că e un tânăr şi putea face greşeli. A fost bine pentru noi şi pentru el”.

Echipa este în grafic

Echipa este în grafic după părerea antrenorului care nu are de ce să îşi facă acum probleme pentru că Energia este neînvinsă acasă. „Suntem pe drumul cel bun. Le-.am spus şi celor de la Constanţa să stea liniştiţi că-i batem aici şi pe cei de la Reşiţa”  a concluzionat Stângă care nu este atât de entuziasmat de locul I pe care elevii săi îl  împart cu Constanţa. „Da suntem pe primul loc cu Constanţa că ne-a avantajat egalul celor de la Steaua. Acesta e handbalul şi acum mergem să jucăm derbiul cu Steaua etapa viitoare. Sper să se dezmembreze Steaua până vom merge noi acolo. Noi nu facem poze cu clasamentul precum cei de la Pandurii”.

Cel mai important lucru pentru Stângă după acest meci considerat un adevărat examen de maturitate îl constituie faptul că echipa a câştigat mai mult dect punctele, a câştigat încrederea că poate învinge orice echipă.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: