Energia a făcut un pas decisiv către Cupa României

„U” Transilvania Cluj Napoca – Energia Pandurii Târgu Jiu 30-32 (13-17)Sala “Horia Demian”, spectatori 400
„U” Cluj: Adam, Stănescu – R. Marian (3 goluri), Ştef, Hagiu (6), Ciornohuz (1), Trivkovic (2), Milosevic (9), Djuricin, Marta (3), Buşecan, Pavel (1), Boancă, Petraru (5). Antrenor Liviu Jurcă.
Energia: Kosanovic, Rădulescu – Apolzan (1), Păiuş (1), Enache, Truică (2), Stojanovic (6), Veljkovic, Coelho (7), Florea (10), Giotoiu (5), Vasiloiu, R. Costel, Mazilu. Antrenor Vasile Stângă.
Au arbitrat: Şt. Hendrea – I. Marta.

Gorjenii de la Energia Pandurii au reuşit să urce pe locul opt după ce au învins pe Universitatea Cluj, făcând schimb de locuri cu clujenii. Cu 21 de puncte în clasament, Energia poate acum spera chiar să mai urce în următoarele etape pentru a avea meciuri cât mai uşoare după aceea în Cupa României. Vasile Stângă reuşeşte astfel să îndeplinească practic obiectivul stabilit de conducere pentru acest sezon cu trei etape înainte de final iar echipa are mari şanse de a ajunge acum cât mai sus în Cupa României. 

Energia a plecat la Cluj fără unul dintre jucătorii de bază, Vali Popescu, care este accidentat şi cu Truică abia revenit după o problemă medicală, el având un deget în gips înaintea acestui meci. Clujenii erau o echipă incomodă care poate pune probleme chiar şi primelor formaţii din ligă, o victorie în această partidă fiind destul de greu de anticipat. Stângă le-a cerut însă jucătorilor săi o mobilizare foarte bună iar aceştia au dat dovadă de concentrare şi ambiţie reuşind prin obţinerea acestei victorii îndeplinirea obiectivului. 

Energia a întors rezultatul 

Universitatea Cluj a dominat în prima parte a meciului având doi jucători în mare formă, Raul Marian şi Hagiu. Clujenii s-au distanţat la trei goluri, scor 8-5 după primele zece minute dar antrenorul Vasile Stângă a cerut time-out, după această pauză Energia egalând, scor 8-8, după minutul 17. Cum portarul Rădulescu s-a dovedit mult mai în formă decât titularul Kosanovic, Energia a reuşit să ia conducerea rapid şi a intrat la cabine cu un uşor avantaj, scor 17-13. Diferenţa dintre cele două echipe a crescut în partea a doua a jocului scorul devenind 24-18 în minutul 43. Pe final de meci handbaliştii lui Vasile Stângă au pierdut din ambiţie şi s-au relaxat, rezultatul fiind văzut şi pe tabelă, jocul încheindu-se cu o victorie cu 32-30 pentru Energia. 

Stângă nu s-a împăcat cu arbitrii 

 Antrenorul Vasile Stângă şi-a continuat mai vechiul război cu arbitrii şi i-a acuzat pe cei doi cavaleri ai fluierului din Baia Mare, Marta şi Hendrea, că au ajutat echipa gazdă: “Sunt foarte curios să revăd meciul. Arbitrii au avut tendinţa să fluiere pe strâmb, dar important e că am făcut faţă jocului. Mă bucur că băieţii au câştigat şi contra unui arbitraj tenedenţios. Am rămas stupefiat de delegarea Federaţiei pentru că unul din arbitrii era frate cu un jucător de la Cluj. Nu-mi dau seama ce mai poate spune Federaţia, acum nu are ce pentru că am câştigat dar dacă luam bătaie, ce spuneau?” Stângă era foarte supărat că arbitri au trecut cu vederea numeroase faulturi şi ţineri de tricou, apreciind că e foarte bună calitatea materialelor din care sunt confecţionate acestea: „Bine că am avut tricouri de calitate şi nu s-au rupt!”

Clujenii au ratat calificarea acasă 

Mihai Tritean, managerul celor de la Cluj, a preciat că arbitrii şi-au făcut datoria la acest joc în care echipa sa a pierdut practic locul de Cupa României: „Din păcate ceea ce ne-am propus şi anume calificarea în finala Cupei Romaniei este un obiectiv pe care foarte-foarte greu îl mai putem îndeplini, mai sunt şanse teoretice. Eu cred că arbitrii şi-au făcut datoria aşa cum trebuie, au arbitrat bine. Din punctul meu de vedere nu am observat nimic în neregulă, nu ştiu de ce domnul Stângă acuză, chiar în situaţia în care a obţinut cele două puncte puse în joc.” În urma acestei victorii Energia a devansat cu un punct formaţia clujeană şi urcă pe locul 8, elevii lui Vadsile Stângă fiind avantajaţi şi de programul mai lejer din ultimele trei etape.


Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: