Energia a început cu dreptul turneul din Serbia

Handbaliştii de la Pandurii s-au impus cu scorul de 33-30 în meciul cu Metaloplastica Sabac. Gorjenii au jucat luni seara cu formaţia care a ocupat locul trei în campionatul Serbiei şi care vor juca tot în Cupa EHF iar aseară au avut programat un meci cu Jugovic- Kac, la Novi Sad, urmând ca azi să joace cu Vojvodina Novi Sad.

Plecaţi în Serbia încă de duminică, într-un turneu de trei zile, handbaliştii lui Vasile Stângă au debutat cu o victorie în seria de trei jocuri programate până miercuri. Antrenorul Energiei încearcă în aceste meciuri să testeze toţi jucătorii din lot şi să le dea şanse egale de a evolua. Cu ocazia acestui prim joc de la Sabac a revenit pe teren si sârbul Milan Vukas care a trecut printr-o operaţie şi un tratament împotriva cancerului.

Novanc – cel mai bun marcator

Pandurii au reuşit o victorie în meciul disputat la Sabac cu Metaloplastica, scor 33-30 (17-20). Principalii marcatori ai gorjenilor au fost Novanc - 8 goluri, Kukrika - 5 goluri, Vukas - 4 goluri şi Criciotoiu – 3 goluri. Tehnicianul echipei din Târgu Jiu a precizat că meciul a fost unul bun pentru echipa sa, jucătorii fiind în formă după perioada de pregătire: „A fost un joc bun de verificare pentru noi, cu o echipă puternică din Serbia. Şi ei joacă în cupa EHF şi sunt acum în perioada de pregătire. Sunt mulţumit de modul în care au răspuns băieţii la acest meci şi mai ales că nu avem probleme de lot, toţi jucătorii sunt apţi de efort şi ne pregătim de următoarea partidă. Totul merge bine aici şi suntem în grafic cu antrenamentele şi jocurile. Am constat că echipa şi-a intrat deja în formă şi şuturile merg din ce în ce mai bine”. Jocul cu Metaloplastica s-a disputat într-o sală recent renovată în care echipa din Sabac va juca meciurile din în campionat, aceasta fiind inaugurată după modernizare cu ocazia acestui meci amical şi fiind aproape plină la jocul cu Pandurii. 

Încă două jocuri la Novi Sad

Plecaţi duminică de la Târgu Jiu, handbaliştii de la Energia Pandurii au mai jucat aseară, la aceiaşi oră locală 19:00, ora 20:00 în România, la Novi Sad meciul cu  Jugovic- Kac, ocupanta poziţiei a 8-a în sezonul trecut în campionatul Serbiei. Gorjenii vor fi cantonaţi două zile la Novi Sad, acolo unde se dispută două dintre meciurile din Serbia. Ultimul joc al turneului este programat astăzi, de la ora 17:00, în sala „Vojvodina”, împotriva formaţiei Vojvodina Novi Sad. Iniţial Pandurii programaseră un meci şi cu Steaua Roşie Belgrad, formaţia sârbă schimbând între timp programul de pregătire, în locul acestui meci fiind programată partida cu Jugovic- Kac. Antrenorul Vasile Stângă consideră aceste jocuri cu echipele sârbeşti foarte utile pentru echipa sa care avea nevoie de partide cu adversari mai puternici în perspectiva meciurilor din Cupa EHF mai ales că şi celelalte echipe angrenate în lupta pentru titlu susţin astfel de turnee, HCM Constanţa preferând echipe din Germania.

La meciul cu Metaloplastica a revenit pentru prima dată pe teren, după operaţia de cancer testicular suferită în iarnă, şi sârbul Milan Vukas care a efectuat toată pregătirea de vară cu echipa gorjeană.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: