Energia a ocupat locul trei la Final Four

Cupa României la baschet masculin a revenit aseară echipei CSU Ploieşti care s-a impus în finala mare de la Târgu Jiu cu scorul de 93-63 în faţa formaţiei CS Otopeni. Energia Rovinari a reuşit să ocupe locul trei după ce a învins în finala mică pe CSU Braşov, scor 92-76. După ce a reuşit performanţa accederii în Final Four la prima participare în competiţie, Energia Rovinari se clasează chiar pe podium, în condiţiile în care este una dintre formaţiile nou promovate în acest sezon. 
Învinsă de Asesoft în semifinale, Energia a ieşit totuşi cu fruntea sus din această întrecere a celor mai bune patru echipe din Cupa Românie. Elevii lui Theo Evans au învins în finala mică pe mai experimentaţii jucători ai lui Dan Calancea de la CSU Braşov, ocupând locul trei la prima lor participare în cupă. Antrenorul Theo Evans nu era foarte fericit aseară pentru că s-a pierdut jocul cu Asesoft dar a pus eşecul pe seama faptului că echipa e tânără şi încă în formare: „Echipa Energiei este una inconstantă. Câteodată chiar nu ştiu ce se întâmplă, dar cred că asta se datorează faptul că suntem o echipă tânără, neexperimentată.” Tehnicianul a constatat după acest Final Four că Energia se învârte în jurul lui Bogdan Popescu, un jucător mai experimentat, iar atunci când merge el, merge şi echipa. „Dacă Bogdan nu joacă bine, nu joacă nici colegii lui” constata Evans cu amărăciune dar mulţumit totuşi că Bogdan Popescu a prins o zi bună la meciul cu Braşovul şi echipa a părăsit cupa cu o victorie: „Bogdan a jucat bine şi ceilalţi la fel, toată lumea de fapt. Meciul cu Braşov a fost unul total diferit faţă de cel cu Asesoft şi de aceea am şi câştigat. La un moment dat chiar mi-a fost teamă că după o înfrângere aşa de clară cu Asesoft o să picăm psihic, dar din fericire nu a fost deloc aşa.” Jocul cu CSU Braşov a fost unul bun pentru Energia după ce eşecul cu Asesoft venise pe fondul unui joc destul de rău al echipei gazdă care nu a avut totşuşi scuza că juca cu campiona şi deţinătoarea trofeului după cum a apreciat Evans ci doar scuze lipsei de experienţăîn competiţii de asemenea anvergură. „În aceste condiţii, a fost bine pentru echipă, pentru ego-ul tuturor, pentru moral, că am câştigat şi cu Braşovul. Dacă la meciul din semifinală nu ne-a prea ieşit nimic, de data asta am punctat şi de la distanţă şi de sub panou şi am avut şi o apărare bună.”
Dan Calancea, antrenorul celor de la CSU Braşov, a ţinut să felicite gazdele pentru organizare , considerată exemplară dar şi pentru victorie: „Felicit organizatorii acestui Final Four pentru că a fost o organizare extraordinară anul acesta. De asemenea, aş vrea să felicit echipa gazdă pentru victorie pentru că a câştigat cât se poate de meritat. Doresc succes echipei locale pentru meciurile viitoare din play-off şi mult noroc la Timişoara.” Cele două zile de turneu au adus la Sala Sporturilor o mulţime de suporteri ai baschetului, capacitatea sălii fiind mărită cu 200 de locuri pentru acest eveniment. Concluzia tuturor celor care au participat la cupă a fost că spectacolul dar şi organizarea au fost reuşite iar baschetul românesc a mai câştigat o echipă. „Poate că şi domnul Ponta s-a implicat, dar în cea mai mare parte, meritul este al antrenorului Theo Evans pentru ceea ce s-a făcut la această echipă. Energia este o surpriză extrem de plăcută pentru baschetul românesc” a concluzionat cel mai bun antrenor român din baschetul de primă ligă, Dan Calancea. 


Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: