Energia a revenit pe podiumul Ligii Naţionale

Energia Pandurii a avut ieri de susţinut un meci important în returul Ligii Naţionale primind vizita ocupantei locului trei, Steaua Bucureşti. În faţa unei săli arhipline, gorjenii au reuşit un spectacol de calitate arătând ca o echipă de podiumul Ligii Naţionale. Energia a învins meritat Steaua în acest meci pe care l-a dominat de la început, diferenţa de zece goluri de după pauză spunând totul despre echipa mai bună. Scorul final a fost 32-28, după ce la pauză Energia a condus cu 15-10.

Gorjenii au reuşit să închidă toate culoarele spre poarta lui Dragomir, conducând pe tabelă în prima parte a meciului. Dragomir a avut nu mai puţin de nouă parade reuşite în prima parte a meciului acesta fiind evidenţiat alături de tânărul Bogdan Criciotoiu care a revenit după ce antrenorul Stângă îl criticase la început pentru evoluţiile sale mai slabe după ce a revenit de la lotul naţional. Criciotoiu s-a remarcat şi la precedentul meci de la Constanţa unde a fost al doilea marcator al echipei cu şase reuşite, după Florea care marcase de opt ori. Văzând creşterea de formă a acestuia antrenorul Stângă a profitat şi l-a încurajat trimiţându-l pe teren din primul minut. Paradele lui Dragomir au salvat în prima parte a jocului Energia de primirea mai multor goluri, portarul de 35 de ani opunându-se de numeroase ori atacurilor steliste. Energia nu a profitat de o şansă uriaşă pe finalul primei reprize la scorul de 14-9 când, având doi oameni în plus, nu a reuşit nici măcar să arunce la poartă. Tabela a păstrat acelaşi scor mai bine de cinci minute dar pe final de repriză Steaua a redus din handicap fiind în inferioritate numerică. Truică a marcat şi el pentru Energia iar scorul pauzei a fost 15 – 10.

Extaz şi emoţii în repriza a doua

Repriza a doua a început bine pentru Energia care a punctat prin Humberto care a dus gazdele la şase puncte diferenţă de Steaua, spre bucuria celor peste 1000 de gorjeni veniţi să vadă pe viu acest meci. Energia conducea cu 19-10 după cinci minute din repriza a doua. După zece minute din repriza a doua scorul a devenit 22-12, fiind cea mai mare diferenţă înregistrată la acest meci. Stângă le spusese la pauză jucătorilor să menţină aceeaşi apărare agresivă cu care s-a reuşit această diferenţă dar, din păcate, apărarea Energiei a început să cedeze din minutul 40. Reuşitele lui Vuiadinovic, trei în doar trei minute, au redus din handicap pentru Steaua.  „Dacă pierdeţi mingea vă repliaţi în apărare şi vreau mişcare tot timpul”, le-a cerut la time-out Stângă elevilor săi după ce Steaua s-a apropiat la 24-18 în minutul 45 graţie reuşitelor lui Vuiadinovic. Pe final de meci Stângă l-a trimis în poartă pe Ionuţ Ciobanu, fost stelist până acum două luni.

Cu cinci minute înainte de final Energia mai avea doar patru goluri avantaj, scor 28-24, Steaua reducând semnificativ din handicap în doar cinci minute.

Finalul de meci i-a găsit pe gorjeni cu doi oameni mai puţin pe teren, după Apolzan fiind eliminat şi Păiuş, şi pe Steaua la doar trei puncte de Energia, scor 30-27 în minutul 58. Emoţiile au fost mari pe final de meci dar scorul final a fost favorabil gazdelor, 32-28, Energia dovedind astfel că îşi merită locul pe podiumul Ligii Naţionale.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: