Energia bate Craiova în derby

Energia Târgu Jiu a trecut cu bine de un test extrem de important. Baschetbaliştii lui Nini s-au impus cu 85-76 în derby-ul Olteniei contra celor din Craiova.

După această victorie Energia ajunge pe locurile de play-off, mai exact pe locul 6.

Energia Rovinari – SCM U Craiova 85-76 (20-19, 17-18, 23-21, 25-18)

Energia: Watson (20 puncte), Troupe (7), Gliga, Darby (27), Roșu, Kakaroudis (10), Vlaicu (4), Djapa (7), Alionescu, Karpelesz (9), Reinke (1), Aktaș. Antrenor: Florin Nini.

SCM U: Bureau (13), Seals (14), Maic (8), Sokk, Kovac (2), Mocanu, Gavrilă, B. Popescu (22), Damian, Căpușan, Ciotlăuș, Dzambic (17). Antrenor: Andelko Madic.

Show cu Darby la timonă !

Energia avea nevoie de victorie cu Craiova şi a obţinut-o. Deloc uşor însă. Meciul cu vecinii de la sud a fost echilibrat timp de 3 sferturi iar trupa lui Nini s-a desprins pe tabelă abia în ultimele 10 minute. Darby a contribuit din nou masiv la victorie. A marcat nu mai puţin de 27 de puncte, ba chiar a reuşit şi un double-double graţie celor 11 recuperări reuşite. Watson a bifat şi el 20 de puncte în timp ce oaspeţii s-au bazat pe B. Popescu, 22 de puncte, Dzambic, 17 sau Seals, 14. În final Energia a obţinut o victorie importantă şi extrem de meritată spre bucuria fanilor care au umplut din nou Sala Sporturilor. În urma acestei victorii, Energia a urcat pe locul 6 chiar în faţa Craiovei la coşaveraj. De la locul 3 la locul 8 toate echipele au acelaşi număr de puncte !

„Mă bucur că băieții au muncit, au avut un spirit bun. Încet, încet începem să formăm un adevărat grup și sunt convins că, indiferent de valoarea adversarilor pe care-i vom întâlni, forța noastră trebuie să fie cea a unui grup unit, omogen din toate punctele de vedere.”  Florin Nini, antrenor Energia

„Oboseala după meciurile din Liga Balcanică se simte. Meciul cred că s-a ridicat la nivelul unui derby, atmosfera a fost frumoasă în tribune, băieții și-au dorit victoria, și ai lor și ai noștri. A fost o partidă cu toate ingredientele necesare pentru un derby.”    Marius Toma, manager SCM U Craiova

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: