Energia debutează la Constanţa

Energia Pandurii şi-a aflat în sfârşit programul viitorului sezon. Handbaliştii lui Andrieş vor debuta pe 15 septembrie tocmai în deplasare contra multiplei campioane din ultimii ani, HCM Constanţa.

Cu o lună întârziere, Federaţia Română de Handbal a tras la sorţi ţintarul noului sezon din Liga Naţională. Energia începe cu meciuri dificile, dar Andrieş se declară mulţumit de program.

Debut de foc

Tragerea la sorţi a ţintarului trebuia să aibă loc la sfârşitul lunii iunie, dar din cauza incertitudinii ce plana asupra viitorului unor echipe gen CSM Bucureşti, aceasta a fost amânată pentru ziua de ieri. Energia n-a avut parte de sorţi blânzi urmând să debuteze pe 15 septembrie chiar pe terenul celei mai tari echipe din Liga Naţională, HCM Constanţa. Un debut la care aşteptările nu pot fi mari. Prima echipă care va veni la Târgu Jiu e HC Caraş Severin urmând ca apoi Andrieş şi compania să meargă la Baia Mare. Turul se încheie pe 24 noiembrie cu un meci la Timişoara iar în această perioadă de 2 luni şi 9 zile e intercalată şi o pauză de pe 16 octombrie până pe 10 noiembrie, dar şi 3 etape intermediare. „La o primă privire peste program, pare un program bun pentru noi. Asta chiar dacă debutăm la Constanţa. Indiferent care era tragerea la sorţi tot trebuia să jucăm cu echipele din campionat. Trebuie să acumulăm până la începutul sezonului. Am terminat sezonul trecut contra campioanei, acum începem tot cu campioana”, a sunat prima reacţie a lui Liviu Andrieş.

Program tur Energia Pandurii:

1.HCM Constanţa (deplasare) 2. HC Caraş Severin (acasă) 3. HCM Baia Mare (d) 4. Dinamo (a) 5. Ştiinţa Bacău (d) 6. Steaua (a) 7. HC Odorhei (d) 8. Suceava (a) 9. Potaissa Turda (d) 10. CSM Bucureşti (a) 11. Poli Timişoara (d)

S-a schimbat sistemul

Faţă de sezoanele trecute, programul a fost comprimat acum. Turul nu se mai încheie pe 20 decembrie, ci pe 24 noiembrie. Şi asta pentru sistemul competiţional pentru noul sezon a fost modificat. Au fost introduse play-off-ul şi play-out-ul la finele sezonului regulat. Astfel după cele 22 de etape ale sezonului normal, primele 6 clasate vor intra în play-off. Locul 1 se va duela cu locul 4, locul 2 cu locul 5 iar locul 3 cu locul 6 într-un sistem de cel mai bun din trei jocuri. Cele 3 câştigătoare se vor bate apoi pentru titlul de campioană pe sistemul fiecare cu fiecare. Sistemul e asemănător şi în play-out acolo unde vor intra ocupantele locurilor 7-12, dar încă e sub semnul întrebării, nefiind pe placul mai multor antrenori din Liga Naţională. Energia şi-a propus în acest sezon să termine în primele 5 echipe şi să prindă un loc de cupă europeană.

„O să ne pregătim pentru începerea campionatului prin turnee. S-a muncit bine, se va lucra şi mai mult în sală. Am adus jucători mulţi şi avem nevoie de jocuri, dar cum sunt jucători valoroşi nu cred că au nevoie de mult timp de adaptare.”   Liviu Andrieş, antrenor Energia Pandurii

5 – jucători a adus Energia în această vară: Liberţ (CSM Călăraşi), Dinescu (CSM Ploieşti), Juzbasic (Croaţia, liga a doua), Antonaru (Timişoara) şi Mureşan (Sporting Lisabona)

Echipa tip pentru noul sezon: Antonaru (portar) – Liberţ (centru), Mureşan (inter dreapta), Dinescu (inter stânga), Apolzan (extremă dreapta), Ilieş (Giotoiu) – pivot, Asoltanei (extremă stânga).

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: