În pas de samba spre Tel Aviv

Pandurii s-a calificat fără emoţii în turul 3 preliminar Europa League. Trupa lui Pustai a trecut cu 4-0 de estonii de la Levadia Tallinn şi se pregăteşte acum de o dublă mult mai tare cu israelienii de la Hapoel Tel Aviv.

Pandurii Târgu Jiu – Levadia Tallinn 4-0 (3-0), Stadion „Municipal” Târgu Jiu, spectatori 4.000

Au marcat: Matulevicius (min. 7), Erico da Silva (36’ şi 57’) şi Breeveld (39’)

Pandurii: Stanca – Unguruşan (Brata, 60’), Erico da Silva, Paraskevas (cpt.), Momcilovic – Anton, Breeveld – Buleică, Eric de Oliveira (Ciucur, 73’), Nistor – Matulevicius (Lemnaru, 55’). Antrenor: Cristi Pustai

Cartonaş galben: Erico (78’)

Levadia: Smishko (cpt.) – Podholjuzin, Jahhimovits, Volchkov, Pikk – Subbotin, Kaljumae, Dmitrijev, Antonov, Raudsepp (Pebre, 75’) – Hunt (Jakovlev, 82’). Antrenor: Marko Kristal

Cartonaş galben: Volchkov (69’)

Arbitri: Tamás Bognar – Peter Berettyán, Róbert Horváth (toţi din Ungaria).

Repriză de vis

Primul şut i-a aparţinut lui Nistor, dar Smishko şi-a reluat rolul din prima, acela de baraj al atacurilor pandure. Bravul ucrainean a trebuit însă să se recunoască învins încă din minutul 7. Nistor i-a pasat ideal lui Matulevicius, iar golgeterul baltic al pandurilor l-a executat cu sânge rece pe portarul Levadiei. 1-0 şi fanii din tribune prindeau viaţă. Acelaşi Matulevicius mai are imediat două cartuşe pe ţeavă, dar în ambele cazuri Smisho nu se mai lasă păcălit.

Pandurii pasează frumos, jocul curge lesne spre poarta Levadiei, dar Nistor trage puţin alături după o morişcă de pase ce-i ameţise pe estoni. Oamenii lui Kristal aveau reale dificultăţi în a scoate mingea din propria jumătate, dar pandurii sunt miloşi. Anton prinde un şut la firul ierbii din afara careului, puţin alături însă. Pandurii se jucau cu ocaziile iar lupul Hunt era să-i pedepsească însă a ajuns cu o fracţiune de secundă mai târziu la o centrare în 6 metri. Breeveld a simţit mesajul de alarmă şi l-a întins serios pe Smishko cu un trasor de la 25 de metri.

Jocul prindea lentoare, dar era trezit imediat pe filiera braziliană. Eric a executat perfect o lovitură liberă, iar compatriotul Erico a lovit letal cu o lovitură de cap imposibil de scos de Smishko. 2-0 şi brazilienii magici dădeau drumul la samba. Imediat calificarea a devenit o misiune imposibilă pentru baltici. Acelaşi Eric a centrat perfect şi omul alături de care a venit de la Mediaş, Breeveld a reluat imparabil cu o lovitură de cap.

Surinamezul a arătat că e bun nu numai la fotbal, ci şi la tumbe, reuşind câteva de bucurie spre deliciul fanilor. Matulevicius putea duce scorul chiar la 4-0 înainte de pauză, dar l-a iertat pe Smishko din numai 6 metri.

La pas lejer în turul 3

După demonstraţia de forţă din prima repriză, pandurii au luat piciorul de pe acceleraţie cu gândul la meciurile infernale care vor urma cu Petrolul, Oţelul, Astra şi dubla cu Hapoel Tel Aviv. Ba chiar Pustai şi-a permis să-l scoată pe golgeterul Matulevicius încă din minutul 55 cu scopul de a-l odihni. Nu-i bai, pentru că Erico e în formă de zile mari! Brazilianul din defensiva pandurilor mai pune capul o dată la o centrare de-a lui Eric şi scorul devine 4-0. Trei assisturi pentru o seară magică a lui Eric!

Magie şi în teren, unde pandurii dau drumul la pase cu călcâiul şi driblinguri fine scăpaţi de povara obiectivului. Lemnaru ajunge însă prea târziu la două centrări pe care scria 5-0. Pandurii şi-a conservat forţele până la final şi din neatenţie le-a permis oaspeţilor să se apropie de gol, fără succes însă. O victorie lejeră până la urmă şi o calificare fără dubii în următorul tur preliminar. Până la visul numit grupele EL ar mai fi două hopuri. Primul din ele cu Hapoel Tel Aviv, locul 3 în ultima ediţie de campionat din Israel.

Stadion plin doar pe jumătate

Deşi erau în faţa singurului meci din Europa League care se putea juca la Tg-Jiu, fanii nu s-au îngrămădit la stadion. Preţurile piperate ale biletelor faţă de meciurile din Liga 1 (între 15 şi 60 de lei), dar şi numele neatractiv al adversarului au făcut ca Municipalul să fie plin doar pe jumătate. Aproximativ 4.000-4.500 de fani au venit să-i încurajeze pe panduri în tentativa de a ajunge în turul 3 preliminar EL. Cifra e dublă faţă de cea înregistrată la meciul din prima etapă, 3-1 cu FC Braşov, dar oricum sub cea aşteptată de oficialii pandurilor, undeva la 6-7 mii. În următorul tur preliminar, gorjenii vor juca pe 1 august la Cluj iar apoi pe 8 la Tel Aviv.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: