Energia, eliminată din Cupa României. Părăsește și campionatul?

Energia a fost eliminată din Cupa României după prelungiri, de către Atlassib Sibiu cu scorul de 102-94. Potrivit www.totalbaschet.ro, sponsorii vor să-și retragă finanțarea de la echipa de baschet. Potrivit aceluiași site, Laurențiu Ciurel, directorul CE Oltenia, principalul finanțator, vrea să retragă echipa din campionat.

Echipa de baschet nu stă așa rău în campionat precum cea de handbal, care a terminat pe ultimul loc. Cât despre echipa de fotbal Pandurii, a treia finanțată de CEO, aceasta a terminat pe locul 12 riscând retrogradarea. Înfrângerea de la Sibiu a Energiei a fost pusă şi pe seama manierei de arbitraj. Pe surse a apărut informația că Energia ar rămâne fără finanțare. “Nu mai poate fi tolerat, nu mai are rost să mai bagi bani într-un sport în care eşti furat de aceeaşi trupă aproape la fiecare meci. În niciun caz nu vom retrage finanţarea, dar ce motivaţie mai poţi să mai ai în momentul în care faci atâtea eforturi, faci o echipă atât de frumoasă şi acelaşi Grigoraş recidivează a nu ştiu câta oară la Târgu-Jiu, cu o manieră de arbitraj ruşinos“, declara Laurențiu Ciurel după meciul Energiei cu Asesoft, unde din nou au fost probleme cu arbitrajul.

Jucători nervoși

La finalul meciului, antrenorul Energiei, Antonis Constantinides, a atacat în termeni duri arbitrajul. ”Ceea ce s-a întâmplat azi, din punct de vedere al arbitrajului, s-a întâmplat şi în meciurile cu Ploieşti, Craiova sau Cluj. Pentru mine, astăzi ne-au furat. I-am spus şi domnului Grigoraş în faţă, vă spun şi dvs. şi vreau să scrieţi aceste lucruri. Această echipă va continua să joace şi eu, ca antrenor,  voi continua să lucrez”. El a dat asigurări că Energia va merge în play-off. Antrenorul a mai spus că unul dintre jucători a spart un geam, de nervi, și s-a rănit la mână. “Prin performanţele noastre şi prin jocul nostru, vom arăta că arbitrii sunt ridicoli. Am antrenat şi în ţara mea natală, şi în EuroChallenge şi EuroCup, dar este pentru prima dată când mi se întâmplă aşa ceva. Nu îmi găsesc cuvintele să descriu această situaţie. Nu mă pot uita în ochii jucătorilor mei. Dacă mergeţi în vestiar unul dintre jucătorii mei are mâna tăiată pentru că nu şi-a controlat nervozitatea şi a spart un geam. Nu vom lăsa însă pe nimeni să ne aducă în această situaţie. Vreau să-mi felicit jucătorii, pentru că ceea ce au făcut a fost aproape incredibil”. Returul dintre CSU Atlassib Sibiu și Energia a fost arbitrat de Laurențiu Grigoraș, Mircea Șerban și Alin Faur, deciziile lor fiind în mai multe rânduri contestate.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: