Energia Pandurii a pierdut primul meci pe teren propriu

Energia Rovinari – Gaz Metan Mediaş 73-93

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori 500

Energia: Tyner (8 puncte), Troupe (22), Lupusavei, Ilie, Apostol (8), Isleam (2), Griffin (3), Amărghioalei (3), Stroescu (3), Cole (4), Barber (20).Antrenor Theo Evans.

Gaz Metan: Zigeranovic (7), Raymer (9), Dumitrescu (21), Mitchell (15), Phelps (4), Babut, Howell (18), Jucan (6), Nicoară (13), Buciuman.Antrenor Bruno Soce.

Au arbitrat: S. Bănică, V. Constantinescu, G. Dima.

Neînvinsă pe teren propriu până în această etapă, Energia Rovinari a pierdut cu una dintre pretendentele la titlu din acest sezon, Gaz Metan Mediaş. Baschetbaliştii gorjeni au pierdut cu scorul de 73-93 jocul cu medieşenii, după un meci pe care echipa oaspete l-a dominat aproape pe tot parcursul acestuia, cedând pe final doar în ultimul sfert, atunci când deja scorul le era destul de favorabil. Baschetbaliştii pregătiţi de Theo Evans au pierdut astfel la o diferenţă de 20 de puncte, scor 73-93 pe sferturi 13-20, 17-25 şi 14-31 şi 29-17.

Jocul cu Gaz Metan a fost primul pierdut Energia Rovinari pe teren propriu în acest sezon. Oaspeţii de la Mediaş erau o echipă cu o carte de vizită bună, şi chiar dacă sunt pe primele locuri în clasament au recunoscut că şi-au luat măsuri ştiind că Energia este neînvinsă acasă: „Ne-am pregătit foarte bine pentru meci deoarece ştim că această echipă joacă foarte bine acasă, această înfrângere este prima a lor în acest tur. Am jucat 30 de minute foarte bine şi 10 minute mai puţin bine. Este normal să fie aşa, am fost nervos pentru că nu vreau ca jucătorii mei să ia faulturi tehnice prin proteste la adresa arbitrului. Apreciez fanii din Târgu Jiu, am primit aplauze la final pentru evoluţie şi asta nu se întâmplă foarte des, chiar felicit fanii din Târgu Jiu pentru acest lucru” a precizat la finalul meciului antrenorul oaspeţilor Bruno Soce impresionat de faptul că elevii săi au părăsit sala în aplauzele publicului.  Acesta a mai precizat că echipa gorjeană poate prinde un loc la play-off chiar dacă nu mai e la fel de puternică precum sezonul trecut: „Cred că Energia poate prinde play-off-ul. Nu înţeleg cum echipele pot juca o săptămână bine şi o săptămână prost dar se mai întâmplă. Nu mai e aceiaşi echipă de anul trecut dar cred că e o echipă bună.”

Griffin şi Cole au dezamăgit

Antrenorul gorjenilor, Theo Evans a recunoscut la final că pentru echipa sa a fost un meci foarte greu şi că se aştepta la o astfel de evoluţie a celor de la Mediaş, consolându-se doar cu faptul că Energia nu a pierdut la peste 30 de puncte: „Ne aşteptam la un meci greu. Mediaş a câştigat împotriva celorlalte echipe la peste 30 de puncte. A fost bine să vedem că jucătorii de la final au jucat tare şi bine şi nu au renunţat, au continuat să joace. Mai avem mult de muncă, pentru că avem meciuri grele în continuare.”

Problema jucătorilor săi rămâne aceea că nu au evoluţii constante, aşa cum s-a constatat şi la acest meci când Griffin şi Cole au dezamăgit: „Griffin nu a jucat bine şi asta este una dintre probleme. Uneori joacă bine, uneori joacă prost, a fost cel mai inconstant jucător. Troupe şi Barber sunt mai constanţi. Nici Cole nu a jucat bine şi nu e prima oară.” Tehnicianul Energiei crede că e nevoie de schimbări la echipă dar acest lucru nu se poate face până în iarnă când se va şti bugetul: „O să vedem ce vom face în iarnă când vom şti bugetul. Din ce ştiu nu avem destui bani să facem schimbări. Dacă nu facem schimbări va fi foarte greu pentru noi. Ne trebuie cinci jucători adevăraţi. Nu avem un jucător mare care să joace tare în spaţiul de trei secunde.”

Evans a urmărit meciul cu Gaz Metan stând pe bancă, lucru care se întâmplă destul de rar, acesta explicând că e frustrant să vadă că nu are echipă să facă faţă unui adversar puternic: „De obicei stau în picioare la meciurile mai echilibrate, dar la meciul acesta a fost foarte frustrant, au înscris multe aruncări de trei puncte şi fiecare aruncare marcată mă dobora. Am avut nevoie de câteva secunde să-mi revin. Eram conduşi cu 30 de puncte şi am avut nevoie să stau o secundă pentru a mă relaxa.”

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: