Energia Pandurii joacă în cupele europene, dar nu are autocar

Problema transportului echipei de handbal este una care necesită urgent rezolvare. De la promovarea în prima ligă, Energia nu a avut niciodată un autocar propriu cu care să fie efectuate deplasările. Mereu s-a apelat la soluţii de compromis, împrumuturi de autocare de la diverse instituţii sau închirierea unui mijloc de transport, soluţie care de cele mai multe ori nu este cea mai bună, mai ales în condiţiile unei deplasări foarte lungi.

Ultimele peripeţii cu un autocar închiriat de la o firmă locală de transport l-au supărat rău pe antrenorul Vasile Stângă care a ajuns la turneul de la Odorhei cu echipa după o zi întreagă de mers cu un autocar vechi ce s-a şi defectat. Dacă la turneul din Serbia, unde era nevoie de un autocar care să ofere condiţii bune de deplasare, s-a apelat la autocarul Ansamblului Doina Gorjului, ieri antrenorul a cerut conducerii să caute o altă soluţie pentru a deplasa echipa la Oradea, excluzând din start posibilitatea să mai închirieze autocare vechi care nu oferă condiţii decente de transport.

Pentru că autocarul celor de la Doina Gorjului nu mai era disponibil, preşedintele Gore Popescu a rugat colegii din conducerea echipei de fotbal să împrumute pentru două zile autocarul de la Pandurii, dar şi şoferul clubului pentru ca Energia să poată ajunge la Oradea în condiţii bune. De această dată handbaliştii au profitat de faptul că Pandurii nu au avut meci şi nici cantonament în timpul săptămânii şi nu era nevoie de autocar, conducerea de la Pandurii fiind receptivă cu colegii de la handbal care au performanţe mai bune, joacă în cupele europene şi se bat anul acesta pentru titlu, dar nu au condiţii atât de bune de deplasare precum fotbaliştii.

Antrenorul Stângă s-a plâns deja de deplasările lungi şi de faptul că drumurile sunt aproape impracticabile în ţară: „Ne aşteaptă deplasări foarte lungi şi ghinionul nostru este că facem foarte mult până acolo cu autocarul. Dar nu avem ce să facem, asta e situaţia, aceasta e România cu drumurile care le avem. Nu avem alte soluţii de deplasare decât cu autocarul, cu trenul e la fel de greu, nu sunt legături”. Consolarea antrenorului gorjenilor e că toate echipele se confruntă cu aceleaşi probleme.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: