Energia va juca în Cupa EHF cu FC Porto

Handbaliştii de la Energia Pandurii au aflat aseară adversarul din Cupa EHF. Astfel, echipa antrenată de Vasile Stângă va juca în acest sezon de cupe europene cu FC Porto Vitalis, echipă care s-a clasat pe locul 2 în grupa a doua din preliminariile Ligii Campionilor.
tiagorocha2t
FC Porto a reuşit să acumuleze patru puncte la turneul de calificare care a avut loc timp de trei zile în Portugalia, la Porto, învingând cu scorul de 27-20 pe ZTR Zaporoshye şi înregistrând rezultate de egalitate în meciurile cu HC Metalurg Skopje , scor 24-24 şi cu Dinamo Minsk, scor 23-23 în ultimul meci al turneului. FC Porto a fost la un pas de a se califica mai departe în Liga Campionilor, o victorie în ultimul meci disputat ieri cu Dinamo Minsk putând califica echipa pregătită de Ljubomir Obradovic. "La un gol de Champions League" este titlul articolului publicat aseară de site-ul oficial al portughezilor care se considerau favoriţi la câştigarea turneului.
1276273430-risco-arena-dragao
Echipa cu nume de club de fotbal din Porto face parte din acelaşi club cu Fotbal Club Porto, celebra formaţie portugheză care evoluează pe stadionul Dragao, sala în care evoluează handbaliştii purtând acelaşi nume, Caixa Dragao.

FC Porto Vitalis a fost campioana Portugaliei în ultimele două sezoane, câştigând titlul şi în 2009. Echipa cu care va juca Energia Pandurii în Cupa EHF a fost de 15 ori campioană în prima ligă portugheză, LPA (Liga Portuguhesa Andebol), fiind depăşită la acest capitol doar de Sporting Lisabona cu 17 titluri.

FC Porto are în vitrina echipei de handbal şi şapte Cupe ale Portugaliei, trei Cupe ale Ligii Portugheze şi cinci Supercupe ale Portugaliei la handbal, fiind unul dintre cele mai titrate cluburi portugheze. 


1276273415-182-528x352

Capacitatea arenei Caixa Dragao, inaugurată în 2009, este de 2115 locuri, aceasta fiind proiectată de celebrul arhitect  portughez Manuel Salgado, unul dintre fondatorii Risco, firmă care a încercat să încadreze şi sala în arhitectura stadionului Dragao construit înaintea acestei săli în imediata apropiere. 

UR356-053-560x373

Principala particularitate a sălii, pe lângă liniile moderne ale designului, o constituie iluminarea naturală din acoperişul acesteia, aceasta fiind completată însă şi de instalaţie de iluminare nocturnă. O altă particularitate o constituie ventilarea naturală a sălii, aceasta putând fi comparată cu o sală deschisă.

www.maisfutebol.iol

În Caixa Dragao se desfăşoară jocuri oficiale ale echipelor de handbal , baschet şi hochei pe role ale clubului FC Porto, tribunele sălii fiind dispuse pe trei etaje. 

porto_football_club_r190410_fg7

Antrenorul echipei din Porto este croatul Ljubomir Obradovic, cunoscut în România pentru că a antrenat şi pe HCM Constanţa, pentru o jumătate de sezon, în 2006.



Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: