Energia Rovinari poate ajunge pe locul I

Baschetbaliştii de la Energia Rovinari susţin în această etapă un joc pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş, urmând să se bată din nou pentru a-şi păstra un loc pe podium. Aflaţi pe locul trei, la egalitate de puncte cu campioana Asesoft Ploieşti, jucătorii de la Energia au acumulat 15 puncte şi sunt devansaţi în clasament doar de BC Elba Timişoara, formaţie pe care au învins-o în urmă cu trei etape la Târgu Jiu. Antrenorul Theo Evans doreşte să păstreze locul pe podiumul diviziei A şi să mai urce dacă se poate în clasament, acest lucru fiind posibil în cazul unei victorii. Dacă Elba nu va învinge pe Dinamo, Energia poate spera că va ajunge chiar pe locul I al primei divizii măcar pentru o etapă.

Meciul cu Gaz Metan Mediaş este unul foarte important pentru echipa  de baschet din Târgu Jiu. O victorie poate aduce Energia Rovinari pe prima poziţie, în funcţie şi de jocul rezultatelor. Totuşi partida nu se anunţă a fi uşoară pentru americanii lui Theo Evans pentru că este vorba de o formaţie în formă a primei divizii care etapa trecută a învins la Piteşti, unde Energia nu a reuşit să se impună. „Noi ne dorim foarte mult să legăm o serie de victorii consecutive. Este o şansă destul de mare pentru noi acum să urcăm în clasament şi ne dorim să continuăm şirul victoriilor de pe teren propriu”, a declarat antrenorul formaţiei gorjene care are tot lotul de jucători apţi pentru meciul cu echipa din Mediaş.

Deşi e la un pas de locul I Evans nu visează chiar la prima poziţie pentru finalul de tur, ci doar la un loc în primele cinci: „Sper ca la finalul turului să ne aflăm între primele cinci echipe din clasament. Ne dorim acum să câştigăm toate meciurile pe care le mai avem de disputat deşi mai avem de jucat şi câteva meciuri destul de grele. Clasamentul la finalul turului nu va depinde însă nu numai de ceea ce vom face noi, ci şi de ceea ce vor face şi celelalte echipe. Va fi foarte bine pentru noi ca la finalul turului să fim în primele cinci echipe mai ales că noi venim din a doua divizie”.

Evans rămâne modest şi nu spune deocamdată că echipa sa este surpriza campionatului deşi toţi adversarii de până acum au constatat asta şi au şi spus-o: „Nu putem spune la acest moment dacă suntem surpriza campionatului. Preferăm să putem spune asta la sfârşitul campionatului. Sper să ne atingem ţelurile pe care le avem şi abia apoi putem spune dacă suntem surpriza acestui campionat. Acum e devreme, sunt destule echipe bune în campionat şi nu poţi să ştii ce se va întâmpla”. Meciul cu Gaz Metan Mediaş este programat sâmbătă în Sala Sporturilor din Târgu Jiu cu începere de la ora 16:30.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: