Energia şi-a câştigat dreptul de a mai spera la play-off

Victoria obţinută cu mari emoţii pe final de meci de baschetbaliştii de la Energia Rovinari în faţa bucureştenilor de la CSM dă din nou speranţe de calificare la play-off pentru gorjeni. Una dintre adversarele directe la turneul final a fost scoasă practic din luptă şi antrenorul Slobodan Nikolic e tot mai convins că se poate ajunge la play-off.

Energia Rovinari s-a impus cu scorul de 78-77 în meciul cu CSM Bucureşti reuşind astfel cea de-a doua victorie din acest sezon în faţa bucureştenilor cu care se află în luptă directă pentru un loc la play-off. Victoria a fost obţinută în ultima secundă dintr-o aruncare liberă. „Este o victorie la doar un punct dar de fiecare dată când vom fi la egalitate cu CSM, noi vom fi totuşi deasupra lor în clasament”, a precizat antrenorul Nikolic după meci, apreciind că victoria aceasta e un mare avantaj pentru echipa sa. Nikolic a ţinut să mulţumească jucătorilor săi dar şi publicului fără de care victoria ar fi fost greu de obţinut iar cei care au fost prezenţi în sală şi-au dat seama că mulţumirile nu au fost cele de complezenţă care se fac de obicei. Scorul a fost egal, 77-77, la finalul timpului regulamentar de joc, Energia fiind egalată cu două minute înainte de final şi oaspeţii preluând din nou conducerea. Nikolic şi apoi Bigus au ratat şansa desprinderii pe tabelă ratând fiecare aruncările libere şi prelungind aşteptarea suporterilor până după expirarea timpului de joc. Troupe i-a ţinut şi el pe suporteri în aşteptare după prima aruncare, sala izbucnind în aplauze după ce americanul a reuşit să puncteze aducând astfel o victorie importantă pentru echipa sa. Energia a jucat foarte bine în defensivă, mai ales în cea de-a doua parte a meciului când CSM nu a mai câştigat decât un singur sfert, al doilea. Totuşi oaspeţii au profitat de greşelile din apărare ale gorjenilor şi de aceea au înscris foarte multe puncte. Raportul recuperărilor a fost favorabil oaspeţilor la pauză dar situaţia s-a răsturnat la finalul jocului când Energia a recuperat mai mult, antrenorul apreciind caracterul şi dorinţa de victorie a elevilor săi care a dus la întoarcerea scorului.

„Mi s-a oprit puţin inima, nu numai la prima ratare a lui Porter ci şi la cele ale lui Stefan sau ale lui Bigus. Trebuie să-i înţelegem pentru că a fost un meci foarte tensionat şi cu mare încărcătură. Am avut mare încredere în Porter şi ştiam că până la urmă va reuşi să înscrie o aruncare”.

Slobodan Nikolic

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: