Veste rea: Matulevicius, out până la finele anului

Pustai a primit o veste groaznică. Atacantul său preferat şi al doilea golgeter al echipei după Eric, Matulevicius, s-a operat ieri la Bucureşti la menisc şi va sta pe tuşă până la finalul anului.

Matulevicius e al doilea golgeter al echipei în Liga 1, cu 6 reuşite, două mai puţin decât Eric. Se mai accidentase şi la meciurile cu Dinamo sau Farul, dar acum e vorba de ceva serios.

Nu mai joacă în 2013

Atacantul de 24 de ani era favoritul lui Pustai care l-a folosit foarte des în acest sezon. Balticul a cedat prima oară la meciul cu Dinamo când s-a accidentat la coapsă. A ratat atunci duelul cu Dnepr iar Pustai l-a forţat cu Farul în Cupă şi Matulevicius s-a accidentat iar. A ratat din nou doar un meci, cel cu Gaz Metan Mediaş şi s-a întors repede pe gazon. A mai bifat două jocuri europene, cu Pacos şi Fiorentina şi 3 în Liga 1 iar meniscul a început să-i creeze probleme. Durerile au devenit atât de mari încât lituanianul s-a dus la un consult la Bucureşti. Verdictul a fost dur. „Va fi operat în această după amiază (n.r. ieri după amiază) la Spitalul „Sfânta Maria” din Bucureşti după ce a fost controlat de fostul medic al Stelei, Ionuţ Codorean. E vorba de o operaţie la menisc şi nu cred că va mai juca până la finele anului. E cea mai tristă veste pe care am primit-o, nu am fost aşa supărat nici după eşecul cu Fiorentina. Era şi în vizorul unei echipe mari din Vest, putea să plece în iarnă. Un jucător, puternic, masiv, care a crescut de la meci la meci, e o pierdere importantă pentru noi dar şi pentru echipa naţională a Lituaniei”, a spus ieri cu amar Eugen Pîrvulescu.

7 – goluri a marcat Matulevicius în acest sezon, 6 în Liga 1 şi unul în preliminariile Europa League cu Levadia Tallinn

778 – de minute a stat pe teren balticul în Liga 1 în 12 etape, al şaptelea din acest punct de vedere din lotul pandurilor. Lider e Momcilovic cu 990

Cine îl poate suplini ?

Problema e cu atât mai mare cu cât Pustai îl considera pe Matulevicius atacantul ideal. De fiecare dată când a fost apt, antrenorul a mizat pe Matulevicius iar atunci când a lipsit, s-a plâns că nu-l are. Soluţii de înlocuire există, rămâne de văzut cât de viabile sunt acestea. Alex dos Santos e cel mai în formă vârf acum. A marcat de două ori cu Botoşani şi asta din postura de mijlocaş de bandă. Libanezul Shamsin e şi el o variantă, acesta revenind la meciul cu Ripensia după o pauză cauzată de o ruptură musculară. Muntenegreanul Adrovic abia aşteaptă şi el o şansă. Sezonul acesta a jucat titular doar cu Dnepr şi Ripensia, în ultimul joc reuşind şi primul său gol la Pandurii. Chilianul Diego Rubio, împrumutat de la Sporting Lisabona, e şi el accidentat. Vârful de 21 de ani a ratat meciurile de la Timişoara din cauza unei fisuri şi nu a revenit încă la antrenamente. La nevoie şi Eric poate juca vârf împins, aşa cum a făcut-o în ultimele 20 de minute ale meciului cu ACS Poli, timp în care a reuşit şi un gol. Ideea e că Pustai are de unde alege un înlocuitor pentru Matulevicius, trebuie doar să se decidă care îl poate suplini mai bine pe masivul vârf baltic.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: