Epidemiologi aduși din alte spitale în ajutorul DSP Gorj

Numărul tot mai mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus a determinat conducerea Direcției de Sănătate Publică Gorj să ceară ajutor. Pentru că are un singur medic epidemiolog, instituția a primit sprijin. Mai mulți medici de la Craiova, Turceni și Rovinari au fost aduși să facă anchete epidemiologice în pandemie.

Un singur epidemiolog a avut Direcția de Sănătate Publică Gorj în momentul în care a izbucnit pandemia de coronavirus și a fost făcută prima anchetă epidemiologică. Și atunci instituția a primit ajutor din alte județe când și-a dat seama că nu are cum să facă față anchetelor și monitorizării celor izolați ori aflați în carantină.

Pe perioada pandemiei, județul Gorj a avut aproape două mii de îmbolnăviri, iar la DSP Gorj au fost aduși aproximativ 30 de specialiști în ajutorul inspectorilor de sănătate publică. Mai exact, au venit medici rezidenți de la Craiova, epidemiologi de la alte spitale din Gorj și asistenți comunitari care lucrau în primării până acum.

În total, 30 de persoane sunt în plus în instituție și ajută la anchetele epidemiologice. “Direcția de Sănătate Publică Gorj a luat anumite măsuri de precauție văzând evoluția ascendentă a cazurilor de Covid 19 la nivelul județului. Au fost detașate, prin ordin de ministru, aproximativ 30 de persoane. Este vorba despre medici rezidenți de la Craiova, epidemologi de la Spitalele Rovinari și Turceni și asistenți comunitari. Într-adevăr, în această perioadă, avem un volum mult mai mare de muncă. Se lucrează inclusiv în weekend”, a spus Daiana Militaru, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 1,277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: