Eric, goleador de Pandurii

Eric de Oliveira a marcat de două ori la Braşov şi s-a instalat în fruntea clasamentului golgeterilor din Liga 1. Brazilianul de 28 de ani are 11 goluri, l-a depăşit pe vasluianul Antal şi are mai multe goluri ca toată echipa lui Hagi, FC Viitorul !

Eric e cel mai reuşit transfer al pandurilor. După 6 luni la Tg-Jiu are deja 14 goluri şi 10 pase de gol în toate competiţiile!

Dă goluri la foc automat !

Pe Eric, pandurii au dat în vară 400.000 de euro, dar investiţia a fost una excelentă. Brazilianul a tras după el echipa şi în campionat şi în Europa League. Eric era un jucător foarte bun şi la Mediaş, dar la Tg-Jiu s-a întrecut pe sine. Cu cele două goluri din victoria de la Braşov (5-3) pe care le-a dedicat socrului său Ion Dancu, mijlocaşul ofensiv de 28 de ani a ajuns la 11 reuşite în acest sezon. Astfel l-a depăşit pe Antal de la Vaslui în fruntea clasamentului golgeterilor din Liga 1. Antal a revenit şi el în forţă. Are acum tot 11 goluri, marcând aseară în Vaslui - Dinamo, 1-1. Cei doi sunt urmaţi acum de Budescu, Golubovic şi Szekely, toţi cu 9 goluri. „Nu vreau să mă opresc. E cel mai bun an al meu în România, am depăşit borna din 2010 când am marcat de 9 ori în tur. Sunt bucuros, este şi meritul colegilor care m-au ajutat. Am mai spus-o, nu mi-am propus să devin golgheter, pentru că sunt mijlocaş, dar sunt fericit când reuşesc să marchez şi obţinem toate cele 3 puncte”, spune Eric care a trebuit să se adapteze şi terenului îngheţat în ultimul meci de la Braşov. „E greu să joci pe astfel de terenuri, dar campionatul e cel care ne duce în Europa. Când pierdem, ne plângem de condiţii pentru că aşa e în instinctul nostru, dar terenul a fost greu pentru ambele echipe. Felicit Braşovul pentru meciul spectaculos şi sper să avem un teren mai bun cu Petrolul”, a spus Eric.

11 – goluri şi 9 pase de gol a reuşit Eric la Pandurii în Liga 1 în 17 meciuri. În medie brazilianul a înscris o dată la 120 de minute

Record - După numai 17 etape, Eric a depăşit deja recordul de goluri marcate într-un sezon de un jucător al pandurilor. După ce Lemnaru a reuşit 8 goluri în 2012 şi Matulevicius 10 în 2013, Eric, cu cele 11 reuşite ale sale, e acum pe primul loc şi în acest clasament

Ar fi bun de naţională?

Subiectul Eric la naţionala României a tot fost dezbătut în ultima vreme. Brazilianul e pe cale să primească cetăţenia română după 6 ani petrecuţi aici şi ar putea fi o soluţie pentru selecţioner în preliminariile lui EURO 2016. Cu Piţurcă la naţională şansele ca Eric să fie chemat sunt însă minime. Lui Piţi nu-i plac jucătorii tehnici şi cu personalitate, dovadă că nici Sânmărtean nu a mai prins naţionala de ceva timp. Că Eric are personalitate şi curajul să spună lucrurilor pe nume e un fapt bine ştiut. De altfel şi şeful FRF, Mircea Sandu, l-a urecheat pe brazilian că „vorbeşte un pic cam mult”. „Nu ştiu de ce a spus asta, are motivele lui. Nu am văzut ce a spus, doar am citit, dar asta e, dacă nu vorbesc eu, vorbesc alţii. Poate ăsta să fie motivul, că am zis eu că vreau să joc pentru naţionala României. Dar niciodată nu am luat eu camera şi am zis: vezi că vreau să joc pentru România. Pur şi simplu am răspuns întrebărilor ziariştilor, că e dorinţa mea de a juca, dar nu depinde de mine. Eu am zis că dacă vrea România, eu sunt cu braţele deschise, acum dacă crezi că vorbesc prea mult, asta e”, a comentat Eric.

41 – de goluri a marcat în total Eric în Liga 1 fiind pe locul 3 într-un clasament all time al stranierilor după Wesley (62) şi Kapetanos (48)

1,2 – milioane de euro e cota de piaţă a mijlocaşului adus pentru 400.000 de euro de la Mediaş

Transfer – sezonul extraordinar al lui Eric ar putea să-i aducă şi un transfer în străinătate la iarnă. Eugen Pîrvulescu a recunoscut recent că există oferte pentru Eric şi că acesta ar putea pleca

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: