Porc de 180 kg la petrecerea euro-Pandurilor!

Înainte de a disputa prima partidă a returului de campionat, jucătorii de la Pandurii au avut parte, la sfârșitul săptămânii trecute, de petrecerea de final de an, una făcută în grabă, din cauza programului încărcat pe care echipa îl are în continuare la sfârșitul lui 2013. Un porc de 180 de kilograme a fost sacrificat cu această ocazie, șoriciul fiind la mare căutare, deși nu a fost pe gustul brazilienilor din echipă, Eric preferând mai mult o cană de vin fiert și o sârbă oltenească.

După ce au ratat nenumărate ocazii de a da golul victoriei în ultimul meci din Europa League, Pandurii au revenit vineri la Târgu Jiu, după un scurt antrenament, la prânz, jucătorii fiind invitați la restaurantul de pe insuliță pentru a se bucura de cele câteva ore libere rămase între finalul de tur și începutul returului unui campionat extrem de aglomerat. Porcul adus gata tăiat la intrarea în restaurant a rămas fără șorici în câteva minute, brazilienii fiind cam singurii care nu s-au încumetat să guste din „delicatesa” respectivă. „Nu mănânc eu așa ceva… Dacă era o friptură pe grătar mai ziceam, dar așa, crud, nuuu”, a spus Erico da Silva, colegul său Eric strâmbând din nas pentru a da de înțeles că nu mănâncă șorici și nu își dorește așa ceva, vinul fiert fiind apreciat, mai ales după gerul de pe Cluj Arena.

Restul pandurilor care s-au bucurat de șoriciul porcului de Crăciun sunt convinși că și anul viitor vor avea parte de un porc la fel de mare dacă vor continua să fie pe un loc fruntaș în clasament și dacă vor repeta isprava din Europa League măcar la nivelul lui 2013. Cu toții au fost invitați la petrecerea de final de an, Eric dovedind din plin că știe să facă atmosferă la echipă și să se distreze, lucru pe care nu îl mai arătase în public de la calificarea obținută la Braga, în vară.

Condescu a făcut bilanțul unui an al contradicțiilor

Bilanțul anului care se încheie l-a făcut însă președintele Marin Condescu, acesta ținând un discurs de câteva minute în care a ținut să le mulțumească nu doar jucătorilor și staff-ului tehnic, ci și tuturor celor care în 2013 au fost alături de Pandurii într-un parcurs pe care nimeni nu îl anticipa la începutul anului. Calificarea în premieră în Europa League și meciurile frumoase făcute de Eric și colegii săi au fost însă umbrite la Târgu Jiu de anchetele penale care nu au reușit să probeze marile fraude despre care au tot vorbit adversarii lui Condescu în ultimele luni.

„Anul 2013 a fost un an al contradicțiilor, iar pentru tot ce s-a întâmplat în acest an mulțumesc tuturor componenților echipei, mulțumesc lui Cristi Pustai și echipei pe care a coordonat-o. Am ajuns acolo unde acum 4-5 ani nimeni nu spera. Mulțumesc tuturor minerilor și energeticienilor că au fost alături de noi. Mulțumesc celor din Consiliul de Administrație, din AGA, târgujienilor, care au fost alături de noi. Mulțumesc oamenilor de la Artego, care încă de la înființare au știut că locul dânșilor este alături de noi. Mulțumesc oamenilor din administrație care au făcut față unor presiuni fantastice și au rezistat la tot ce s-a întâmplat în anul contradicțiilor. Mulțumesc presei care, de multe ori, a reflectat adevărul. Mulțumesc domnului senator Greblă care în 2003 – 2004 a fost inițiatorul acestei mișcări și a spus că trebuie să facem performanță cu o echipă mică. Mulțumesc domnului primar Cârciumaru care a știut să ne strângă în jurul dânsului și să mergem împreună, fiindcă împreună am ajuns aici, domnului David și oamenilor din România care au început să creadă că a doua lor echipă de suflet este Pandurii Târgu Jiu. Vă mulțumesc dumneavoastră componenților echipei fiindcă nu ne-ați făcut de râs în Europa. Ducându-vă acasă sunt sigur că veți comunica cu cei apropiați și veți povesti aventurile noastre din Europa, unde am făcut peste 30.000 de kilometri. Am jucat, cum spune domnul Pustai, 31 de meciuri oficiale, doar 11 acasă. Mai avem încă 2 care ne vor epuiza, dar vom trece și peste aceste lucruri. Transmiteți familiilor dumneavoastră „La mulți ani” și ne vom întâlni în ianuarie mai puternici decât acum. Dacă am uitat să mulțumesc cuiva să mă ierte, dar să știe că în sufletul nostru îi avem pe toți cei care au fost alături de noi”, le-a spus Condescu celor prezenți la petrecere.

Pustai promite o primăvară de neuitat

Și antrenorul Cristi Pustai a avut cuvinte de mulțumire pentru cei care au ajutat echipa să ajungă la performanțele din 2013, antrenorul de la Pandurii promițând cu această ocazie rezultate bune până la finalul de campionat. Pandurii își dorește să ajungă în clasament cel puțin pe locul în care a fost în campionatul trecut, experiența din Europa ajutând-o acum în partidele pe care le are de disputat în retur.

„Noi, staff-ul tehnic și jucătorii, pentru că noi formăm celula de bază, să zicem așa, mulțumim conducerii pentru climatul propice, chiar dacă au fost greutăți în această jumătate de an. Acum tragem o linie și credem că a fost cel mai frumos an din punct de vedere sportiv pentru această localitate. Am reușit calificarea aceasta fantastică cu două victorii în deplasare. În grupe se putea face mai mult. Aș vrea să le mulțumesc jucătorilor, chiar dacă îi mai cert pentru că uneori este mult monolog la echipa noastră. Aici poate vom mai lucra în timp la comunicare. Mă bucur că sunt aici și suntem și în campionat. Probabil în ianuarie vom face o altă petrecere, să începem anul cu o altă petrecere.  Încă o dată mulțumiri celor care au fost alături de noi și ne-au sprijinit pentru că performanță nu se poate face doar cu jucătorii și staff-ul tehnic, trebuie să fim cu toții ca o familie. Când ne-am apucat de lucru la începutul acestui an eu cel puțin nu credeam că se pot realiza atâtea. Mai sunt două jocuri și ne dorim cât mai mult din aceste meciuri. Este timpul să se vorbească și de Pandurii Târgu Jiu, să ne clasăm destul de bine pentru că atunci nu o să mai fim săriți în acele enumerări de trei echipe. La primăvară o să arătăm altfel, o să fim mai puternici, nu o să mai avem atâtea meciuri și o să obținem mai multe puncte. Să sperăm că lucrurile se vor termina bine și ne vom revedea sănătoși în ianuarie. La mulți ani și sărbători fericite pentru toți cei care suntem aici și celor care sunt în anturajul echipei și nu au ajuns lângă noi acum”, a spus Pustai.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: