Pandurii, învingători într-un meci cu 8 goluri

Festivalul iernii s-a mutat aseară sub Tâmpa! Pe un teren acoperit de zăpadă şi gheaţă, pandurii au bătut cu 5-3 pe FC Braşov.

FC Braşov – Pandurii Tg-Jiu 3-5 (1-2), Stadion „Tineretului”, spectatori: 1.000

Au marcat: Machado (min. 31), Surdu (72’), Buga (78’) / Nicoară (5’), Shamsin (8’), Eric (50’ şi 57’), Alex dos Santos (85’)

Braşov: Bordea – Străuţ, Machado, Santos, Serginho – Vagner (Tătar, 26’), Aganovic (Moraru, 64’), Mateiu, Surdu – Buga, And. Cristea (Fonseca, 58’). Antrenor: Ilie Stan

Pandurii: Stanca – Pleaşcă, Mamele, Christou, Momcilovic – Anton, Elton – Ciucur, Eric (Paulinho, 61’), Nicoară (Alex dos Santos, 68’) – Shamsin (Erico, 46’). Antrenor: Cristi Pustai

Cartonaşe galbene: Machado (80’), Străuţ (84’)

Arbitri: George Rădulescu – Aurel Oniţă şi Sebastian Stoianov

Revanşa lui Nicoară

După ce au terminat-o cu Europa, pandurii se pot concentra exclusiv pe Liga 1. Deşi au dorit să amâne meciurile rămas cu Braşov şi Petrolul, oamenii lui Pustai au fost obligaţi aseară să joace în nişte condiţii foarte grele sub Tâmpa. Cele minus 4-5 grade de la ora jocului, dar şi terenul acoperit parţial de zăpadă, parţial îngheţat, păreau impedimente serioase în calea fotbalului. Pandurii au trecut însă peste aceste probleme şi au avut un start fantastic de meci. Nicoară a primit o pasă de la Eric şi a răzbunat toate ratările uriaşe din meciul cu Pacos încă din minutul 5. Titularizat în locul lui dos Santos, Shamsin şi-a făcut din nou treaba şi a dublat avantajul după o preluare şi o finalizare rece, demnă de orice atacant. După aceste două reuşite la foc automat însă, gorjenii au făcut prea repede pasul înapoi. Ocaziile lui Santos, Mateiu şi Surdu au anunţat parcă golul lui Machado. Portughezul a înscris cu capul la o fază la care şi Stanca putea să facă mai mult. Braşovenii ar fi putut egala până la pauză, dar Mateiu şi Buga nu au fost limpezi în faţa porţii.

Fotbal la maxim!

Pustai s-a văzut nevoit să-l schimbe pe Shamsin la pauză şi l-a băgat pe defensivul Erico. Pandurii au trecut la sistemul Barcelonei cu vârf 9 fals şi au dat drumul la tiki-taka. O combinaţie superbă între Anton şi Eric i-a năucit pe stegari iar brazilianul a marcat al 10-lea său gol în Liga 1 în acest sezon. Decarul pandurilor nu s-a mulţumit cu atât şi l-a mai executat o dată pe Bordea cu un şut înşelător cu dreptul. Cu punctele aparent în buzunar, Pustai şi-a permis să-l schimbe pe Eric cu scopul de a-l odihni pentru meciul cu Petrolul de joi. Dar meciul era departe de final. Mai întâi Buga i-a pasat perfect lui Surdu iar fostul stelisto-rapidist l-a bătut pe Stanca în doi timpi. Lucrurile s-au complicat serios pentru gorjeni după ce asistentul Stoianov a considerat că Anton l-a împiedicat în careu pe acelaşi Surdu şi Rădulescu a dictat penalty. Chiar în ziua în care a împlinit 36 de ani, Buga a transformat perfect pentru un incredibil 3-4! Pandurii au tremurat serios pe final şi nu din cauza frigului. Pleaşcă a găsit însă o pasă superbă pentru dos Santos iar brazilianul l-a driblat pe Bordea pentru golul decisiv. A doua pasă de gol a lui Pleaşcă într-un meci fantastic, unul dintre cele mai frumoase din acest sezon. Pandurii au plecat cu toate punctele de sub Tâmpa şi s-au mai distanţat de urmăritoarele care vin tot mai tare din urmă, Dinamo, CFR Cluj sau Vaslui.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: