Eric, golul victoriei în meciul cu Dinamo

Pandurii a învins marţi seara Dinamo în primul meci oficial al anului, meciul tur din semifinala Cupei Ligii, scor 2-1. Pandurii a început în forţă, a deschis scorul repede, a controlat tot meciul, dar dinamoviştii au egalat cu şansă în minutul 78. Minunea a venit de la Eric, care a marcat spectaculos, chiar în primul minut în care a intrat în teren.

Doar 1.500 de bilete au fost vândute de Pandurii până la ora de start a meciului, explicabil doar prin faptul că a fost extrem de frig ieri la Târgu Jiu. Publicul s-a încălzit repede, pentru că Pandurii a arătat un joc frumos, ofensiv, sub bagheta noului antrenor Edi Iordănescu. Pandurul Mihai Roman a deschis scorul în minutul 7, cu un șut printre picioarele portarului Farnolle, după ce o pasă inteligentă a lui Pintilii l-a lansat excelent către poartă. Pintilii a fost titular, rezolvând rapid cu actele, chiar dacă transferul a fost parafat de câteva zile.

Pandurii au avut noi ocazii de gol în minutele 16 şi 18 prin Anton şi Buleică, din nou în minutul 33 când Mihai Roman a reluat cu capul o centrare venită de pe stânga, din partea lui Momcilovic, însă mingea trimisă cu boltă a căzut pe plasa porții apărate de Farnolle. Prima repriză s-a încheiat 1-0 pentru Pandurii, repriză în care Dinamo a arătat mari probleme în construcţia jocului.

Repriza a doua a început tot cu ocaziile gazdelor. În min. 47, Pintilii a șutat spectaculos, din prima, de la circa 20 de metri, dar intervenția lui Farnolle a fost pe măsură și francezul a respins în lateral. Șansă de gol pentru Pandurii şi în minutul 63, când Nicoară a primit de la Dan Nistor, a pătruns în careu și l-a întors pe Nedelcearu, apoi a șutat la colțul lung, dar cu puțin alături de poartă.

Când meciul părea să intre într-o fază de plictiseală, a picat complet neaşteptat golul egalării. În minutul 78, Steliano Filip a egalat pentru bucureșteni, împingând mingea în poartă după ce Marius Niculae o reluase în bară dintr-o poziție incomodă. Nu a fost vorba de offside, fiindcă fundașul stânga se afla în spatele mingii, în momentul în care Niculae a șutat.

Inspirat, antrenorul Edi Iordănescu l-a băgat în teren pe Eric, rezervă din cauza kilogramelor în plus şi a lipsei de pregătire. Geniul lui Eric s-a văzut rapid, acesta marcând în min. 80, la nici un minut de la intrarea în teren.  Meciul retur va fi disputat peste câteva săptămâni la Bucureşti.

Pandurii: Gliwa - Ungurușan, Vasiljevic, Cordoș, Momcilovic - Anton, Pintilii, Nistor - Buleică, Nicoară, Roman.  Antrenor: Eduard Iordănescu

Dinamo: Farnolle - Bărboianu, Nedelcearu, Durimel, Filip - Elhamed, Cristescu - Lazăr, Alexe, Grozav - Marius Niculae. Antrenor: Mihai Teja

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: